Kezdőlap » A kínai állam is segít a pártalálásban
Információk

A kínai állam is segít a pártalálásban

Állami segítséggel társkereső alkalmazást készítettek, hogy növeljék a házasságok számát Jiangxiban.

Egyedülálló emberek ezrei fáradnak bele a semmire se vezető randizásba. A sikertelen találkozók gyakran teljesen elveszik a szerelmet keresők kedvét az ismerkedéstől.

Egy kínai keleti tartományban, Jiangxiban található egy város, ahol szokatlan szolgáltatást vehetnek igénybe a szerelmi bánatban szenvedők: egy állami támogatással működő házasságközvetítő applikációt.

Guixi, a mintegy 640 000 fős város egy alkalmazást indított el, amely az egyedülálló lakosok adatait felhasználva épít egy házasságközvetítő platformot. Az alkalmazás „Palm Guixi”-nek nevezik, és szervez egy vakrandi platformot is – írta a China Youth Daily.

Az alkalmazás része egy tartományi kezdeményezésnek, amely célja a házassági ráta növelése. Az elmúlt évtizedben országosan csökkent a házasságok száma. 2021-ben 1 000 főre vonatkoztatva 5,4 házasság köttetett, szemben az Egyesült Államokban mért hatossal.

Jiangxi más részein a helyi kormányok élő eseményeket szerveznek, hogy összehozzák az embereket. Gao’an városában kb. 100 fiatal szingli vett részt egy kezdeményezésen a Ruizhou Fuya parkban, ahol hagyományos kínai viseletet ölthettek magukra és a különböző játékok révén „közelebb kerülhettek” egymáshoz, miközben „átélhették a kínai kultúra mélységét”.

A Jiangxi pilotprogramjának egyik fő pillére a magas „menyasszonyárak” elleni kampány. Az utóbbi években a kormány eltávolodott a hagyományos gyakorlattól, hogy az leendő vőlegény készpénzt ajánl a menyasszony családjának az esküvő előtt. Az ország polgári törvénykönyve tiltja a „pénz vagy ajándék követelését az esküvővel kapcsolatban”. De a gyakorlatban a hagyomány még mindig elterjedt, különösen a vidéki területeken. 2022-ben Jiangxi az országosan nem hivatalos menyasszonyi árak rangsorának élére került, átlagosan 380 000 jüan (több mint 19millió forint) árral.

Az alkalmazást vegyes reakciók követték, de sokan bizakodnak benne, hogy így nagyobb eséllyel találják meg életük szerelmét.

2023. Március 22.

(The Guardian)

Időjárás

Budapest Időjárás

Kövessen minket Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

A Sárkány éve | Zodiákus bélyegkisív-kibocsátás – 2024

IV. Holdsütikészítő Workshop és kínai kulturális nap

Kínai írásjelek és civilizáció kiállítás

„A MI PETŐFINK – Kínai-magyar verses párbeszéd”

Hogy hangzik ugyanaz a vers kínai és magyar nyelven?

Kínai-magyar párbeszéd (II.) – a China Media Group tanácskozása

III. Magyarországi Holdsüti készítő Workshop

Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Iskola

A centrumban Kína – Kusai Sándor nagykövet, egyetemi oktató

Kőbányai kínaiak – gazdasági kapcsolatok

A Nyúl éve zodiákus bélyeg – közös bélyegkisív-kibocsátás | 2023

Valutaváltó

Naptár

2023. március
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031