Kezdőlap » Kínai és a közép-ázsiai országok mainstream médiumainak párbeszéde
Hírek

Kínai és a közép-ázsiai országok mainstream médiumainak párbeszéde

Május 16-án, a Kína–Közép-Ázsia csúcstalálkozó megnyitása előtt Pekingben tartották a China Media Group által kezdeményezett kínai és a közép-ázsiai mainstream médiumok párbeszédét. A párbeszédben részt vevő vendégek úgy vélik, hogy a kínai modellű modernizáció új választást nyújt és példát mutat a fejlődő országoknak.

Shen Haixiong, a KKP KB Propagandaosztályának helyettes vezetője, egyben a China Media Group (CMG) vezérigazgatója és főszerkesztője elmondta, hogy az elmúlt 10 évben az Övezet és Út közös építése gyümölcsöző eredményeket ért el a közép-ázsiai régióban. Az országok közötti kölcsönös megértésben és a barátság erősítésében a média szerepe kihagyhatatlan és pótolhatatlan. A CGM a kínai államelnök és a közép-ázsiai országok vezetői által elért konszenzus alapján továbbra is együttműködik a közép-ázsiai kollégákkal a kölcsönös tanulásban és közös haladásban, hogy a médiaszakemberek munkájával hozzájáruljanak az emberiség közös értékeinek előmozdításához és a Kína–Közép-Ázsia sorsközösség kiépítéséhez.

Berik Uali, a kazah Khabar hírügynökség elnöke kifejtette, hogy Kazahsztán az Övezet és Út kezdeményezés aktív résztvevője és támogatója. A két ország a szomszédos barátság és kölcsönös tisztelet alapján folyamatosan erősíti a hosszú távú együttműködéseiket, köztük a médiumok közti együttműködéseket is. A média kulcsfontosságú szerepet játszik a népek közötti megismerésben és a szorosabb emberi kapcsolatok erősítésében, ezért a Kína–Közép-Ázsia Csúcstalálkozó megrendezése tökéletes lehetőséget nyújt a részt vevő országok médiái közötti együttműködéseknek.

2023. 05. 17.

(China Media Group)

(x)

Időjárás

Budapest Időjárás

Kövessen minket Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

A Sárkány éve | Zodiákus bélyegkisív-kibocsátás – 2024

IV. Holdsütikészítő Workshop és kínai kulturális nap

Kínai írásjelek és civilizáció kiállítás

„A MI PETŐFINK – Kínai-magyar verses párbeszéd”

Hogy hangzik ugyanaz a vers kínai és magyar nyelven?

Kínai-magyar párbeszéd (II.) – a China Media Group tanácskozása

III. Magyarországi Holdsüti készítő Workshop

Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Iskola

A centrumban Kína – Kusai Sándor nagykövet, egyetemi oktató

Kőbányai kínaiak – gazdasági kapcsolatok

A Nyúl éve zodiákus bélyeg – közös bélyegkisív-kibocsátás | 2023

Valutaváltó

Naptár

2023. május
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031