Kezdőlap » CMG-kommentár: Hogyan valósítja meg a BRICS a minőségi fejlesztést az újabb tagfelvételek után?
Hírek

CMG-kommentár: Hogyan valósítja meg a BRICS a minőségi fejlesztést az újabb tagfelvételek után?

A BRICS augusztus 24-én Johannesburgban megtartott XV. csúcsértekezletének külön sajtótájékoztatóján bejelentették, hogy meghívják Szaúd-Arábiát, Egyiptomot, az Egyesült Arab Emírségeket, Argentínát, Iránt és Etiópiát a BRICS tagjai közé.

Ez a történelmi tagfelvétel volt a XV. BRICS-csúcs legfontosabb eredményeinek egyike, egyben tanúsítja a szervezet eltökéltségét a fejlődő országokkal történő együttműködésre. Szakértők szerint a hat új tag saját ipari előnyökkel rendelkezik és gazdasági szempontból jól ki tudják egészíteni egymást. Az új tagok csatlakozásával a BRICS erősebb lesz a gyártóiparban, a gabonatermelésben, az energiatermelésben és a szolgáltatásiparban.

A BRICS „jó minőségű partnerségre” törekszik, ami azt jelenti, hogy a tagok közötti minőségi együttműködések nemcsak kezelhetik a globális gazdaság előtt álló kihívásokat, hanem abban is segítenek, hogy megragadják a technológiai fejlődés lehetőségét.

Vajon hogyan valósítható meg mindez? Ezzel kapcsolatban Kína részletes tervet dolgozott ki. A csúcson Kína hangsúlyozta a pragmatikus együttműködések szükségességét a digitális gazdaság, a zöld fejlesztés és az ellátási lánc területén és a kereskedelmi és pénzügyi cserekapcsolatok fontosságát. A politikai és biztonsági együttműködés a megoldás másik fontos része. Kínának az ezzel kapcsolatos kezdeményezése megfelel a világ békeszerető népei közös törekvésének, és elősegíti, hogy a BRICS saját erejével hozzájárulhasson a világbéke védelméhez. A BRICS jó minőségű együttműködése a fejlődő országok nemzetközi párbeszédben betöltött szerepének javítását is elősegíti.

A nyitottság és a kölcsönösen előnyös együttműködés a BRICS esszenciája, ami különlegessé teszi a BRICS együttműködési mechanizmusát. Ahogy Hszi Csin-ping elnök mondta BRICS+ csúcstalálkozón: „egyetlen országnak sem szabad lemaradnia a világ modernizációjának folyamatában”.

2023. 08. 25.

(Ma Xiaolu – China Media Group)

(x)

Időjárás

Budapest Időjárás

Kövessen minket Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

A Sárkány éve | Zodiákus bélyegkisív-kibocsátás – 2024

IV. Holdsütikészítő Workshop és kínai kulturális nap

Kínai írásjelek és civilizáció kiállítás

„A MI PETŐFINK – Kínai-magyar verses párbeszéd”

Hogy hangzik ugyanaz a vers kínai és magyar nyelven?

Kínai-magyar párbeszéd (II.) – a China Media Group tanácskozása

III. Magyarországi Holdsüti készítő Workshop

Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Iskola

A centrumban Kína – Kusai Sándor nagykövet, egyetemi oktató

Kőbányai kínaiak – gazdasági kapcsolatok

A Nyúl éve zodiákus bélyeg – közös bélyegkisív-kibocsátás | 2023

Valutaváltó

Naptár

2023. augusztus
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031