Kezdőlap » Hszi Csin-ping a kínai modernizáció folyamatában Hszincsiang építését hangsúlyozta
Hírek

Hszi Csin-ping a kínai modernizáció folyamatában Hszincsiang építését hangsúlyozta

Hszi Csin-ping kínai államelnök a Hszincsiang-Ujgur Autonóm Terület kormányzatának munkabeszámolóját meghallgatva megerősítette, hogy a modernizáció kínai modelljének végrehajtása során egy gyönyörű Hszincsiangot kell felépíteni, amely egységes és harmonikus, virágzó és gazdag, civilizált és haladó, ahol békében és elégedetten él és dolgozik a nép, megfelelő környezetben.

Hszi Csin-ping augusztus 26-án, miután részt vett a 15. BRICS-csúcstalálkozón és hivatalos látogatást tett Dél-Afrikában, visszatért, és Urumqiban meghallgatta a hszincsiangi kormányzat munkabeszámolóját.

Hszi itt elhangzott beszédében rámutatott, hogy mivel a hszincsiangi munka különleges és fontos részét képezi a KKP-ban és az ország nagy nemzetiségek lakta területein folyó munkának, ezért egyrészt a fejlődés és stabilitás útjában álló problémákat kell megoldani, másrészt aktívan megoldást kell találni a különböző, mélyen gyökerező, konfliktust kiváltó kérdésekre.

Hszi Csin-ping hangsúlyozta, hogy mindig a társadalmi stabilitás fenntartását kell előtérbe helyezni, hogy a fejlődéssel biztosíthassák, illetve előmozdíthassák a stabilitást. Hatékonyan fel kell lépni a terrorizmus és a szeparatizmus, valamint a különféle illegális vallási tevékenységek ellen – utalt rá a kínai államelnök.

Hszi arra is rámutatott, hogy erősíteni kell a kínai nemzet egységes közösségének tudatosságra való hajlamát, határozottan elő kell mozdítani a nemzeti közös nyelven való oktatást, és fokozatosan a közös nemzeti nyelv használata felé kell terelni az embereket. Emellett Hszi Csin-ping hangsúlyozta a kulturális emlékek és a kulturális örökség védelmét és hasznosítását, illetve kiemelte a fiatalok modern civilizált nevelésének és tudományos alapú nevelésének fontosságát, hogy elősegítsék számukra a modern civilizált életbe való aktív beilleszkedést.

Hszi Csin-ping kiemelte, hogy Hszincsiangnak az erőforrásainak, földrajzi elhelyezkedésének előnyeit kihasználva és iparára alapozva erőteljesen elő kell mozdítania a tudományos és technológiai innovációt, fejlesztenie kell a sajátos előnyökkel rendelkező, feltörekvő iparágait, és el kell indulnia a magas színvonalú fejlődés útján.

Mint mondta, meg kell szilárdítani a szegénység enyhítése terén elért eredményeket, elő kell mozdítani a vidék revitalizációját, elő kell terjeszteni a vízgazdálkodási létesítmények építését és a vízerőforrások észszerűbb elosztását, valamint aktívan fejleszteni kell a modern mezőgazdasági, a fotovoltaikus és egyéb ipari parkokat. Ezzel egy időben a helyi előnyöket kihasználva Hszincsiangban fel kell gyorsítani az Övezet és út bázisának megépítését, hogy Hszincsiang „hidat képezve” szerepet játszhasson az ország nyugatra nyitásában – tette hozzá Hszi Csin-ping.

Emellett Hszi Csin-ping felhívta a figyelmet a helyi turizmus fejlesztésére is, hogy minél több belföldi és külföldi turista látogathasson el az északnyugat-kínai Hszincsiangba.

​(Qin Liang – China Media Group)

2023. augusztus 28.

(x)

Időjárás

Budapest Időjárás

Kövessen minket Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

A Sárkány éve | Zodiákus bélyegkisív-kibocsátás – 2024

IV. Holdsütikészítő Workshop és kínai kulturális nap

Kínai írásjelek és civilizáció kiállítás

„A MI PETŐFINK – Kínai-magyar verses párbeszéd”

Hogy hangzik ugyanaz a vers kínai és magyar nyelven?

Kínai-magyar párbeszéd (II.) – a China Media Group tanácskozása

III. Magyarországi Holdsüti készítő Workshop

Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Iskola

A centrumban Kína – Kusai Sándor nagykövet, egyetemi oktató

Kőbányai kínaiak – gazdasági kapcsolatok

A Nyúl éve zodiákus bélyeg – közös bélyegkisív-kibocsátás | 2023

Valutaváltó

Naptár

2023. augusztus
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031