Kezdőlap » Kínai internetezők üzenik Trumpnak:”Utolsó küldetésed, térj haza épségben”
Képek/Videók

Kínai internetezők üzenik Trumpnak:”Utolsó küldetésed, térj haza épségben”

Donald Trump volt elnök vád alá helyezése miatt a kínai közösségi média felhasználói mémek egész sorát posztolták, amelyekben „nemzetépítő elvtársnak” nevezik őt – egy olyan hősnek, aki az USA lejáratásával erősíti Kínát. 

A kép mesterséges intelligenciával készült

 A „Nemzetépítő elvtárs” becenév mögött a Weibo-n, a Twitter kínai változatán az a gondolat áll, hogy Trump Kína szövetségese, aki csak azért ment Washingtonba, hogy vad bohóckodással és felháborító politikával szabotálja Amerikát. 

 Miután Trump ellen csütörtökön vádat emelt egy New York-i esküdtszék, a Weibo felhasználói most úgy tesznek, mintha szenvedélyes aggodalmukat fejeznék ki „elvtársuk” iránt, és azzal viccelődnek, hogy üldöztetés alatt áll, mert Kínát támogatja. Az Insider csütörtöki Weibo átfésülése során több tucatnyi olyan posztot tártak fel, amelyek Trump cselekedeteit úgy dicsérik, mint az Egyesült Államok szétszakításával Kínát erősítő erőfeszítéseket. 

 „Nemzetépítő elvtárs, a rendőrségen, a bíróságon ki kell állj magadért, várjuk, hogy nyugdíjba vonulj, hogy visszatérhess és velünk együtt nézd a naplementét” – állt az egyik népszerű posztban pénteken. A bejegyzésben mesterséges intelligencia által generált képekből összeillesztett montázs látható, amely azt mutatja, hogy Trump Kínában vonul nyugdíjba, miután teljesítette „küldetését” 

A képeken Trump kínai idősekkel végez taichi-gyakorlatokat, élelmiszert cipel haza egy vizes piacról, és kínaiakkal nevetgél a metrón. A montázs fölött a „Red Sunset”, a kínai idősek életéről szóló műsorokat sugárzó állami tévécsatorna melankolikus főcímdala szól. 

 A montázs bizarr módon a kontextusból kiragadott részleteket is felhasznál, hogy úgy tűnjön, mintha Trumpnak kapcsolata lenne Nancy Pelosi volt házelnökkel. 

A kommentekben a Weibo-felhasználók kiöntötték a szívüket a „Nemzetépítő elvtársért”. 

„Utolsó küldetésed, térj haza épségben” – kommentálta az egyik Weibo-felhasználó. 

Nem világos, hogy ezek az üzenetek valóban a Trump kínai támogatásának valódi kifejeződései voltak-e. Ennek oka, hogy a Weibo egy erősen moderált platform így nem tükrözi következetesen a Kínában uralkodó hangulatok átfogó perspektíváját. 

2023. Április 4.

(Insider)

Időjárás

Budapest Időjárás

Kövessen minket Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

A Sárkány éve | Zodiákus bélyegkisív-kibocsátás – 2024

IV. Holdsütikészítő Workshop és kínai kulturális nap

Kínai írásjelek és civilizáció kiállítás

„A MI PETŐFINK – Kínai-magyar verses párbeszéd”

Hogy hangzik ugyanaz a vers kínai és magyar nyelven?

Kínai-magyar párbeszéd (II.) – a China Media Group tanácskozása

III. Magyarországi Holdsüti készítő Workshop

Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Iskola

A centrumban Kína – Kusai Sándor nagykövet, egyetemi oktató

Kőbányai kínaiak – gazdasági kapcsolatok

A Nyúl éve zodiákus bélyeg – közös bélyegkisív-kibocsátás | 2023

Valutaváltó

Naptár

2023. április
h K s c p s v
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930