Kezdőlap » A Tavaszünnepi gálaműsor a művészet és a technológia, illetve a hagyomány és a korszerűség ötvözete
Hírek Kultúra

A Tavaszünnepi gálaműsor a művészet és a technológia, illetve a hagyomány és a korszerűség ötvözete

Január 16-án örömteli és ünnepélyes hangulatban befejeződött a China Media Group (CMG) 2023-as tavaszünnepi gálaműsorának 4. próbája. A gálaműsor a művészet és a technológia, illetve a hagyomány és a korszerűség ötvözete. Az idén egyedülálló kreativitást képviselve több új műfaj is bemutatkozik, és sok énekes, színész ugyancsak első alkalommal lép fel az év legfontosabb kínai gálaműsorának színpadára.

A 13. századra jellemző dél-kínai opera egyik formája, a „puxiani opera” például az idén első alkalommal lesz látható és hallható a tavaszünnepi gálaműsorban. Különleges éneklési módja miatt a több mint ezer éves múltra visszatekintő „nan yin” (déli ének) az UNESCO szellemi világörökségének listáján is szerepel. Idén modern zenei környezetbe integrálva adják majd elő először az újévi gálán.

Az újdonságok mellett feltűnnek majd ismerős arcok is, így például a 2022-es pekingi téli olimpia megnyitóján és záróünnepségén ismertté vált, kis faluban szerveződött Malanhua gyermekkórus. Ők voltak azok, akik görög nyelven énekelték el az olimpiai himnuszt.

A negyedik próba után a show kezdi felvenni végső formáját, a következő napokban tovább fogják csiszolgatni a részleteket. A tavaszünnepi gálaműsor programjának összeállításakor az a cél, hogy egy örömteli show keretein belül „teljes erővel és teljes szívvel a technológia és a kultúra lakomájának” részesévé tegyék a közönséget.

A CMG 2023-as tavaszünnepi gálaműsorát pekingi idő szerint január 21-én este 8 órától (budapesti idő szerint délután 1-től) közvetítik élőben. A nem Kínában élők szintén élőben követhetik a műsorfolyamot a CGTN angol, spanyol, francia, arab és orosz nyelvű csatornáin.

2023. január 18.

(China Media Group)

(x)

Időjárás

Budapest Időjárás

Kövessen minket Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

A Sárkány éve | Zodiákus bélyegkisív-kibocsátás – 2024

IV. Holdsütikészítő Workshop és kínai kulturális nap

Kínai írásjelek és civilizáció kiállítás

„A MI PETŐFINK – Kínai-magyar verses párbeszéd”

Hogy hangzik ugyanaz a vers kínai és magyar nyelven?

Kínai-magyar párbeszéd (II.) – a China Media Group tanácskozása

III. Magyarországi Holdsüti készítő Workshop

Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Iskola

A centrumban Kína – Kusai Sándor nagykövet, egyetemi oktató

Kőbányai kínaiak – gazdasági kapcsolatok

A Nyúl éve zodiákus bélyeg – közös bélyegkisív-kibocsátás | 2023

Valutaváltó

Naptár

2023. január
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031