Kezdőlap » Fehér könyv a zöld fejlődésről: Kína eltökélten törekszik a zöld termelés és életmód megvalósítására
Hírek

Fehér könyv a zöld fejlődésről: Kína eltökélten törekszik a zöld termelés és életmód megvalósítására

Január 19-én a Nemzeti Sajtóiroda sajtótájékoztatón mutatta be a „Kína zöld fejlődése az új korszakban” című fehér könyvet. A dokumentumban szisztematikusan összefoglalták a Kína zöld fejlődésével összefüggő intézkedéseket és eredményeket az elmúlt évtizedben, továbbá bemutatják a zöld fejlődés alapvető koncepcióit, illetve gyakorlati tapasztalatait.

A fehér könyvben megállapítják, hogy a jó ökológiai környezet az emberek megélhetésének és jólétének feltétele, ezért az ország eltökélten törekszik a zöld termelés és életmód megvalósítására, folyamatosan javítva az ökológiai környezet minőségét. A cél, hogy az emberek élvezzék mindennek hasznát, boldogságot és biztonságot jelentsen a szánégyzetméterkra. Kína határozottan követni fogja az ökológiai prioritás, a zöld és alacsony szén-dioxid-kibocsátású fejlődés útját, a gazdasági, ökológiai és társadalmi előnyök kihasználásával.

Az elmúlt tíz évben Kínában összesen 960 millió négyzetméter területen hajtottak végre erdősítést, 278 millió négyzetméter területen végezték el az elsivatagosodás megelőzését és ellenőrzését, továbbá 6 millió négyzetméter gyepterületet javítottak, valamint több mint 12 millió négyzetméter területen állítottak helyre vizes területeket vagy bővítették azokat. Az erdők, gyepterületek, vizes területek, folyók és tavak területe tovább nőtt, a sivatagosodás tendenciája megfordult. A környezetminőség jelentősen javult. 2021-ben a prefektúra szintű közigazgatási egységekben és a városokban a levegő átlagos éves PM2,5 koncentrációja 2015. évi 46 mikrogramm/köbméter-ről 30 mikrogramm/köbméter-re csökkent. A jó levegőminőségű napok aránya immár eléri a 87,5%-ot, a jó felszíni vízminőségű szakaszok aránya pedig 84,9%.

A feltörekvő stratégiai iparágakban 2021-ben a csúcstechnológiai gyártás a meghatározott méret feletti üzemekben a hozzáadott érték 15,1%-át tette ki, ami 5,7 százalékponttal volt magasabb, mint 2012-ben. A zöld ipar virágzik, a tiszta energia berendezések termelési volumene az első helyen áll a világon. 2021-ben az energiatakarékossági és környezetvédelmi ipar termelési értéke meghaladta a 8 billió jüant.

2023. 01. 19.

(China Media Group)

(x)

Időjárás

Budapest Időjárás

Kövessen minket Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

A Sárkány éve | Zodiákus bélyegkisív-kibocsátás – 2024

IV. Holdsütikészítő Workshop és kínai kulturális nap

Kínai írásjelek és civilizáció kiállítás

„A MI PETŐFINK – Kínai-magyar verses párbeszéd”

Hogy hangzik ugyanaz a vers kínai és magyar nyelven?

Kínai-magyar párbeszéd (II.) – a China Media Group tanácskozása

III. Magyarországi Holdsüti készítő Workshop

Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Iskola

A centrumban Kína – Kusai Sándor nagykövet, egyetemi oktató

Kőbányai kínaiak – gazdasági kapcsolatok

A Nyúl éve zodiákus bélyeg – közös bélyegkisív-kibocsátás | 2023

Valutaváltó

Naptár

2023. január
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031