Kezdőlap » CMG Kommentárja: Mit tett Kína az elmúlt három évben a járvány megfékezésének érdekében?
Hírek

CMG Kommentárja: Mit tett Kína az elmúlt három évben a járvány megfékezésének érdekében?

A kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság szerint a lázas járóbetegek, a sürgősségi és a kórházi ellátásra szoruló betegek száma az ország minden tartományában visszaesőben van. Ez lehetővé teszi, hogy mind nagyobb számban vegyenek részt a tavaszünnepi programokon. Mindez Kína tudományos alapokon nyugvó járványmegelőzési intézkedéseinek tudható be, és figyelemreméltó eredménynek számít a COVID-19 elleni küzdelemben.

Az elmúlt három évben a kínai kormány mindenekelőtt arra törekedett, hogy megvédje a kínai polgárok életbiztonságát és egészségét. A járvány alakulására tekintettel Kína megfelelően változtatott járványmegelőzési intézkedésein. A közelmúltban a vírusmutáció hatásainak átfogó értékelése, a járvány helyzete, valamint a megelőző munka alapján időben optimalizálta a szükséges lépéseket. Borge Brende, a Világgazdasági Fórum elnöke úgy vélte, hogy a járványmegelőzési politikák Kína általi optimalizálása és kiigazítása tovább segíti a gazdasági növekedést és hozzájárul a globális gazdasági fellendüléshez.

Kína nyíltan és átlátható módon megosztotta a járvánnyal kapcsolatos információkat a nemzetközi közösséggel, és tudományos forrást biztosított a járványok megelőzéséhez, a vakcinázáshoz és a szükséges reagensek kutatásához, fejlesztéséhez. A nem teljes statisztikák szerint Kína az elmúlt három évben több mint 60 technikai cserét bonyolított a WHO-val. Alig több mint egy hónap alatt Kína öt ilyen esetre és egy telefonhívásra került sor a WHO-val. Tedros Adhanom Ghebreyesus főigazgató a közelmúltban elmondta, hogy nagyra értékeli a kínai kormány erőfeszítéseit a COVID-19 járvány kezelésére, és köszönetet mondott Kínának a hosszú távú technikai együttműködéséért, valamint a járvánnyal kapcsolatos információk és adatok megosztásáért.

Kína eddig már több mint 2,2 milliárd adag COVID-19 vakcinát szállított több mint 150 országnak és nemzetközi szervezeteknek; több százmilliárd a járvány kezelésében használatos anyagot küldött 153 országnak és 15 nemzetközi szervezetnek, továbbá 38 orvosszakértői csapatot küldött 34 országba. Ezek Kína gyakorlati intézkedései a járványok elleni globális együttműködés elősegítésére és az egészséges emberi sorsközösség kialakítására.

2023. 01. 20.

(China Media Group)

(x)

Időjárás

Budapest Időjárás

Kövessen minket Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

A Sárkány éve | Zodiákus bélyegkisív-kibocsátás – 2024

IV. Holdsütikészítő Workshop és kínai kulturális nap

Kínai írásjelek és civilizáció kiállítás

„A MI PETŐFINK – Kínai-magyar verses párbeszéd”

Hogy hangzik ugyanaz a vers kínai és magyar nyelven?

Kínai-magyar párbeszéd (II.) – a China Media Group tanácskozása

III. Magyarországi Holdsüti készítő Workshop

Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Iskola

A centrumban Kína – Kusai Sándor nagykövet, egyetemi oktató

Kőbányai kínaiak – gazdasági kapcsolatok

A Nyúl éve zodiákus bélyeg – közös bélyegkisív-kibocsátás | 2023

Valutaváltó

Naptár

2023. január
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031