Kezdőlap » A CMG kommentárja a nyüzsgő hangulatú ünnep idején folyó járványkezelésről
Hírek

A CMG kommentárja a nyüzsgő hangulatú ünnep idején folyó járványkezelésről

Három év elteltével ismét bekövetkezett a „világ legnagyobb népvándorlása”. Kínaiak százmillióinak a kínai tavaszünnephez kapcsolódó egyidejű utazása nem mentes a látványos jelenetektől. Az eddigi adatok azt mutatják, hogy a tavaszi fesztivál első 12 napjában (január 7-18.) a kínai vasutak, autópályák, vízi utak és a polgári légi közlekedés 480 millió utast szállított, vagyis 47,1%-kal többet az előző év azonos időszakához képest. Ez az első tavaszünnep azután, hogy Kína optimalizálta és kiigazította járványmegelőzési politikáját.

E politikák tavaly év végi optimalizálása óta Peking a fertőzések megelőzéséről az orvosi kezelésre helyezte a nagyobb hangsúlyt. Ennek megfelelően gyorsan módosították a hierarchikus diagnosztizáló és kezelő rendszert, megerősítették az elsődleges egészségügyi intézmények kapacitását, bővítették az intenzív ágyak számát és növelték a kezeléshez szükséges anyagok mennyiségét a kijelölt kórházakban. Ezzel egy időben javítottak az antigéndetektáló reagensek és a kapcsolódó gyógyszerek ellátását. Kína aktív és hatékony erőfeszítéseket tett a további járványok megelőzése területén. A Pénzügyminisztérium a közelmúltban kiadott közleményében meghatározta, hogy a járványok megelőzéséhez és ellenőrzéséhez szükséges kiadások fedezetét biztosítani kell az „egészség védelme és a súlyos betegségek megelőzése” követelményeinek megfelelően.

Néhány nappal ezelőtt Kína különleges munkatervet adott ki a vidéki területeken élő egyes veszélyeztetett csoportok védelmének megerősítésére. A városi egészségügyi központok és közösségi egészségügyi szolgáltató központok láz-klinikáinak aránya országszerte elérte a 98,8% -ot, és a városi egészségügyi központok diagnosztizáló állomásainak aránya elérte a 99,1% -ot. Ezzel egy időben aktívan támogatják a két „teljes lefedettséget”, azaz az oxigénmérők teljes lefedettségét a vidéki területek valamennyi falusi klinikáján és az oxigéngenerátorokkal történő teljes lefedettséget a vidéki területek településeinek klinikáján. Ezenkívül a betegek ellátása és kezelése érdekében minden városi kórház legalább egy mentő egységgel rendelkezik, és az egészségügyi intézmények minden szinten létrehoztak egy zöld csatornát is annak biztosítására, hogy a betegeket időben el tudják látni.

2023. január 21.

(China Media Group)

(x)

Időjárás

Budapest Időjárás

Kövessen minket Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

A Sárkány éve | Zodiákus bélyegkisív-kibocsátás – 2024

IV. Holdsütikészítő Workshop és kínai kulturális nap

Kínai írásjelek és civilizáció kiállítás

„A MI PETŐFINK – Kínai-magyar verses párbeszéd”

Hogy hangzik ugyanaz a vers kínai és magyar nyelven?

Kínai-magyar párbeszéd (II.) – a China Media Group tanácskozása

III. Magyarországi Holdsüti készítő Workshop

Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Iskola

A centrumban Kína – Kusai Sándor nagykövet, egyetemi oktató

Kőbányai kínaiak – gazdasági kapcsolatok

A Nyúl éve zodiákus bélyeg – közös bélyegkisív-kibocsátás | 2023

Valutaváltó

Naptár

2023. január
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031