Kezdőlap » Tavaszünnep 2023 – Kínában erősödő forgalom jellemzi a vasúti személy- és teherszállítást
Információk

Tavaszünnep 2023 – Kínában erősödő forgalom jellemzi a vasúti személy- és teherszállítást

A tavaszi fesztivál közeledtével Kínában tovább nőtt a vasúti utasforgalom; statisztikai adatok szerint az ilyenkor szokásos belföldi „népvándorlás” 10. napján meghaladta a 8 millió főt. A pályaudvarok, vasútállomások tökéletesítették a szolgáltatásaikat és kényelmesebbé tették az utazást, a Yinchuan-Xining szuperexpressz esetében például népszerűsítették az érintkezés nélküli szolgáltatásokat, hogy garantálják a biztonságos utazást, jelentette a China Media Group. A jelentés szerint az északkelet-kínai Dandong pályaudvarán például több fűtőberendezést szereltek fel, hogy a kemény télben jobb komfortérzettel utazhassanak az emberek. 

Liu Jingxian, a dandongi pályaudvar utasszállításért felelős munkatársa arról számolt be, hogy reggel 6:30-ra érkeznek a munkahelyükre és 18:30-kor távoznak, s a tavaszünnepi közlekedési rendben napi 12 órát dolgoznak. Az utasforgalom csúcsidőszakában rendszerint naponta több mint 20 rendkívüli helyzetet kezelnek.

A tavaszünnep időszakában a teherszállítást is jelentős forgalomnövekedés jellemzi. A mezőgazdasági termelésben erős kelet-kínai Shandong tartományból indult tehervonatok például mindössze 48 óra alatt érkeznek meg a délnyugati Chongqingba. Mindegyik szerelvénybe több mint 300 tonna árucikket raknak be, amelyeket a különböző chongqingi szupermarketeken és piacokon értékesítenek. Urumqi, Wuhan, Kunming, Qinzhou és más városok teherpályaudvarai az utóbbi napokban 24 órán át teljesítettek szolgálatot, adta hírül a CMG. 

Huang Jiangnan, a dél-kínai Guangxi autonóm terület székhelyének, Nanning pályaudvarának igazgatója arról számolt be, hogy megerősítették az együttműködést a kikötőkkel, a vámszervekkel és más érintett igazgatóságokkal annak érdekében, hogy az intenzív holdújévi vasúti szállítás, illetve a tehervonatok közlekedése zökkenőmentes legyen.

2023. január 21.

(China Media Group)

(x)

Időjárás

Budapest Időjárás

Kövessen minket Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

A Sárkány éve | Zodiákus bélyegkisív-kibocsátás – 2024

IV. Holdsütikészítő Workshop és kínai kulturális nap

Kínai írásjelek és civilizáció kiállítás

„A MI PETŐFINK – Kínai-magyar verses párbeszéd”

Hogy hangzik ugyanaz a vers kínai és magyar nyelven?

Kínai-magyar párbeszéd (II.) – a China Media Group tanácskozása

III. Magyarországi Holdsüti készítő Workshop

Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Iskola

A centrumban Kína – Kusai Sándor nagykövet, egyetemi oktató

Kőbányai kínaiak – gazdasági kapcsolatok

A Nyúl éve zodiákus bélyeg – közös bélyegkisív-kibocsátás | 2023

Valutaváltó

Naptár

2023. január
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031