Kezdőlap » Élvezze a gazdag kulturális és turisztikai lakomát, és tapasztalja meg az újév boldog „ízét” Yishui-ban!
Hírek Történetek

Élvezze a gazdag kulturális és turisztikai lakomát, és tapasztalja meg az újév boldog „ízét” Yishui-ban!

A Centrum TV közreműködésével

A sárga-folyói vásárban az újév „legboldogabb ízét” lehet megtapasztalni. Yishui Xujiahu városának piacán piros kínai csomók és lampionok lógtak a magasban, különféle szépen kivirágzott cserepes növények voltak megtalálhatóak, és az emberek ide özönlöttek, hogy vásároljanak. 

A kínaiak az újév tiszteletére új ruhákat vesznek fel. A vásárban fellelhető valamennyi yimengi vattakabát kézzel készített volt, új stílusú, divatos és meleget tartó. Papírvágás, cukorfestés, tésztaszobor-készítés és más kézműves kultúrák is megtekinthetők voltak. Felnőttek és gyerekek csoportokban gyűltek össze, és lesték a kézművesek “trükkjeit”, amelyek közül néhányat saját kezükkel is kipróbálhattak, így megtapasztalhatták a hagyományos kínai művészet szépségét – erős újévi hangulatban.

Ahogy leszállt az éj, Yishui szivárványvárosát gyönyörű fényekkel világították meg. Látogatók ezrei gyülekeztek a Xueshan folyó partján, hogy megnézzék az immateriális kulturális örökséget, az olvasztott vasdobó-előadást. A vasdobás és a hagyományos sárkánylámpás tánc ötvözete pompás és gyönyörű látványt nyújtott. 

A Sanqiao tájvédelmi területen a város éjszakai képét és a folklórtevékenységeket egy városi karnevál keretében egyesítik, amely a havas játszóteret, a kínai újévi lámpásfesztivált, az akrobatikus előadásokat, a tájban gyönyörködtető hajókirándulásokat és az ételkóstolást ötvözi. Az időutazás témájú programok széles választékát kínálja, mint például a Ji király járőrözése az Égi királyvárosban, a hagyományos kínai stílusú táncbemutató villámcsődület és az áldási szertartás. Emellett a Yinjiayu Mezőkomplexum több mint 90 tapasztalati programot foglal magában az űrkutatás, a légi közlekedés és a navigáció területén, a hagyomány és a modernitás találkozását alkotva az Égi királyvárossal szemben.

A tavaszünnep ideje alatt hivatalosan elindították a 2023-as Yishui megyei immateriális kulturális örökség hónapját, valamint a téli-tavaszi kulturális szezont, továbbá a „sárga-folyói vásár és a yimeng-hegyi konferencia” elnevezésű rendezvényt. A számos kulturális rendezvény révén – többek között az immateriális kulturális örökség bemutatása és gyakorlása, olvasás a városi könyvtárban, kincsvadászat a könyvtengerben, „a kínai újévi kívánságfa” elnevezésű olvasási rendezvény, a téli-tavaszi gongok és dobok bemutatója, az Újévi termékek vására, a Jó termékek vására és a Kulturális vásár – a közönség teljes mértékben átélhette a kultúra varázsát, és így vidám, ünnepi és békés kínai újévi hangulat töltötte el őket.

2023. február 3.

(Új szemle)

(x)

Időjárás

Budapest Időjárás

Kövessen minket Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

A Sárkány éve | Zodiákus bélyegkisív-kibocsátás – 2024

IV. Holdsütikészítő Workshop és kínai kulturális nap

Kínai írásjelek és civilizáció kiállítás

„A MI PETŐFINK – Kínai-magyar verses párbeszéd”

Hogy hangzik ugyanaz a vers kínai és magyar nyelven?

Kínai-magyar párbeszéd (II.) – a China Media Group tanácskozása

III. Magyarországi Holdsüti készítő Workshop

Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Iskola

A centrumban Kína – Kusai Sándor nagykövet, egyetemi oktató

Kőbányai kínaiak – gazdasági kapcsolatok

A Nyúl éve zodiákus bélyeg – közös bélyegkisív-kibocsátás | 2023

Valutaváltó

Naptár

2023. február
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728