Kezdőlap » Eredményeket értünk el a Covid elleni globális küzdelem jelenlegi szakaszában
Hírek

Eredményeket értünk el a Covid elleni globális küzdelem jelenlegi szakaszában

Május 5-én az Egészségügyi Világszervezet bejelentette a Covid–19 nemzetközi egészségügyi vészhelyzet végét. Ezzel kapcsolatban a China Media Group exkluzív interjút készített Liang Wanniannal, a kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság járványkezelési munkacsoportjának vezetőjével.

A Nemzetközi Egészségügyi Szabályzat szerint a nemzetközi egészségügyi vészhelyzet kihirdetésének három kritériuma van. Első, a betegség hírtelen és szokatlan. Második, a betegség gyorsan terjed a határokon át. Harmadik, a vírus fenyegetésének felszámolásához közös nemzetközi erőfeszítésre van szükség.

„Jelenleg a fertőzöttek és a kórházi kezelésre szorulók száma, a súlyos esetek és a halálesetek száma egyaránt tovább csökken. Bár a vírus továbbra is mutálódik, nem látunk változást a halálozásban. A természetes fertőzések és a vakcinázás után már kiépítettük az az immunológiai akadályokat világszerte, ráadásul az elmúlt három évben minden országban megerősítették a közegészségügyi rendszerek képességét. Ezért elmondható, hogy egyensúlyt értünk el a szervezet védekezőképessége és a Covid között, továbbá eredményeket értünk el a Covid elleni globális küzdelem jelenlegi szakaszában” – mondta Liang Wannian.

Liang hozzátette, hogy a WHO döntése nem azt jelenti, hogy eltűnik a Covid–19 járvány, sem azt, hogy a járványveszély megszűnt, hanem azt jelenti, hogy a képességünk most hatékonyan tudja korlátozni a járvány veszélyét.

Liang szerint, mivel a WHO feloldja a Covid–19 globális egészségügyi vészhelyzetet, változások is lesznek a globális és a kínai közlekedés, kereskedelem és idegenforgalom területén. „Az országok nem kötelező intézkedéseket tehetnek a saját helyzetüknek megfelelően. Úgy gondolom, a legnagyobb változások közlekedési, kereskedelmi és turisztikai területen lesznek, sőt eltörölik az összes határokon átnyúló utazás és összejövetelek korlátozását” – mondta Liang, hozzátéve, a nemzetközi egészségügyi vészhelyzet feloldása nem azt jelenti, hogy a járvány már nem okoz kárt az emberiségnek, ezért Kína továbbra is ellenőrzi a járvány terjedését és ragaszkodik a vakcinázáshoz és egyéb intézkedések végrehajtásához.

2023. 05. 06.

(China Media Group)

(x)

Időjárás

Budapest Időjárás

Kövessen minket Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

A Sárkány éve | Zodiákus bélyegkisív-kibocsátás – 2024

IV. Holdsütikészítő Workshop és kínai kulturális nap

Kínai írásjelek és civilizáció kiállítás

„A MI PETŐFINK – Kínai-magyar verses párbeszéd”

Hogy hangzik ugyanaz a vers kínai és magyar nyelven?

Kínai-magyar párbeszéd (II.) – a China Media Group tanácskozása

III. Magyarországi Holdsüti készítő Workshop

Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Iskola

A centrumban Kína – Kusai Sándor nagykövet, egyetemi oktató

Kőbányai kínaiak – gazdasági kapcsolatok

A Nyúl éve zodiákus bélyeg – közös bélyegkisív-kibocsátás | 2023

Valutaváltó

Naptár

2023. május
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031