Kezdőlap » 30 ezer rémhír kutatásának eredménye: A „hszincsiangi kényszermunka” rémhírei Kína rendszeres megbélyegzésének eszközei
Hírek

30 ezer rémhír kutatásának eredménye: A „hszincsiangi kényszermunka” rémhírei Kína rendszeres megbélyegzésének eszközei

Honnan származnak a „kényszermunkáról” szóló rémhírek a kínai Hszincsiang kapcsán? Nemrégiben egy hszincsiangi tudós statisztikai adatokat jelentetett meg egy tanulmányban, miután 15 ország vagy régió 22 médiumának több mint 30 ezer cikkét vizsgálta meg. A következtetése szerint a rémhírek rendszeresen megbélyegzik Kínát, és szorosan kapcsolódnak egyes nyugati médiumokhoz, agytrösztökhöz, nem kormányzati szervezetekhez és politikusokhoz.

Tuersun Aibai, a Hszincsiangi Egyetem Újságírói és Kommunikációs Főiskolájának docense írta a tanulmányt, amelyben megállapítja, hogy az elmúlt években egyes Kína-ellenes erők feltűnést keltő híreket adtak ki Hszincsiangról, amelyek rendszeresen megbélyegzik Kínát, próbálják befeketíteni Kína nemzetközi arculatát és hírnevét.

A tanulmány szerint a pletykák terjesztésével szankciókat indítanak, megzavarják a nemzetközi gazdasági rendszert, és rontják a befektetési környezetet Kínában. Ebben a folyamatban a nyugati médiumok, agytrösztök, nem kormányzati szervezetek és politikusok szorosan együttműködnek, és segítik a rémhírek terjesztését.

A tanulmány szerint Nyugaton régóta támadják a Kína-ellenes erők a kínai Hszincsiangot. Kezdetekben az ún. „kis nemzetiségek asszimilációjáról” beszéltek, majd „a kisebbségek munkajogainak megsértése” lett a legfőbb nyugati hazugság. Valójában a vidéki munkaerő-felesleg áthelyezése a kínai kormány egyik fontos módszere a helyiek gazdálkodására, amelynek hatékonyságát a gyakorlat bizonyítja Kínában.

A terrorizmus, a vallási szélsőségek „táptalajának” eltávolítására Hszincsiang oktatási és kiképzési központokat hozott létre, oktatáson és foglalkoztatási képzéseken keresztül megszüntette a vallási szélsőségek terjesztését, ami általános stratégia a nemzetközi közösségben, és létezik a fejlett nyugati országokban is. Tehát a kínai oktatási és képzési ügyeket rágalmazzák a nyugati Kína-ellenes erők, amikor azokat „koncentrációs táborhoz” hasonlítják.

A hszincsiangi rémhírek terjesztésével meg akarják akadályozni a kínai fejlődést, és ezt a stratégiát manipulálják együtt a politikusok, a nyugati médiumok és más szervezetek a nyugati közvélemény keretében. A megdöbbentő rémhírek mögött egyes nyugati értékek elfogultsága áll. De mindez nem változtatja meg azt a tényt, hogy Hszincsiang egyre stabilabb és virágzóbb, és azt sem, hogy Kína folyamatosan halad a fejlődés útján.

(Wang Yuzhe – China Media Group)

2023. október 13.

(x)

Időjárás

Budapest Időjárás

Kövessen minket Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

A Sárkány éve | Zodiákus bélyegkisív-kibocsátás – 2024

IV. Holdsütikészítő Workshop és kínai kulturális nap

Kínai írásjelek és civilizáció kiállítás

„A MI PETŐFINK – Kínai-magyar verses párbeszéd”

Hogy hangzik ugyanaz a vers kínai és magyar nyelven?

Kínai-magyar párbeszéd (II.) – a China Media Group tanácskozása

III. Magyarországi Holdsüti készítő Workshop

Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Iskola

A centrumban Kína – Kusai Sándor nagykövet, egyetemi oktató

Kőbányai kínaiak – gazdasági kapcsolatok

A Nyúl éve zodiákus bélyeg – közös bélyegkisív-kibocsátás | 2023

Valutaváltó

Naptár

2023. október
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031