Kezdőlap » Közel 200 szerződést kötöttek az Övezet és Út Fórumának ideje alatt
Hírek

Közel 200 szerződést kötöttek az Övezet és Út Fórumának ideje alatt

Október 17-én Pekingben, az Övezet és Út 3.  Nemzetközi Együttműködési Fórumának első rendezvényén, az Övezet és Út CEO-konferencián több mint 300 vállalat írt alá szerződéseket. Jelentések szerint a szerződések értéke és száma, illetve az aláíró országok mennyisége is jelentősen meghaladja az előző konferenciáét.

Több mint 1200-an vettek részt a konferencián, közülük a résztvevők fele külföldi volt. Az aláírt projektek az infrastruktúra, a megújuló energia, a mesterséges intelligencia, a biogyógyászat, a pénzügyi szolgáltatások, a modern mezőgazdaság, valamint a vasúti közlekedés területein több mint 68 országot és régiót érintenek.

Egy thaiföldi vállalat 150 millió dolláros megállapodást kötött egy vendéglátó vállalattal. Az első együttműködésben foglaltak 600 megawatt szélenergiáról szóltak, most ezt a korábbi mennyiséget 1000 megawattal megnövelték.

„Egy ilyen együttműködés jó alapot teremthet az Övezet és Út összekapcsolásához. A tiszta, illetve a megújuló energiával megváltoztatjuk a világot!” – közölte a thaiföldi vállalat igazgatója.

A NORINCO kínai vállalat 2 milliárd dolláros szerződést jelentett be egy iraki olajfinomító bővítéséről. A TCL ZHONGHUAN 20 GW fotovoltaikus projektről számolt be a Vision Industries szaúdi céggel együttműködve.

„Ígérem, hogy az aláírás csak a kezdet. Több kínai vállalattal tárgyalunk. Ki szeretnénk használni az Övezet és Út kezdeményezést, hogy szorosabb kapcsolataink legyenek kínai cégekkel, és ezzel egy szebb jövőt teremtsünk a világ több országában” – mondta Ayman Hazmi, a Vision Industries vezetője a China Media Groupnak.

(Wang Yuzhe – China Media Group)

2023. október 18.

(x)

Időjárás

Budapest Időjárás

Kövessen minket Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

A Sárkány éve | Zodiákus bélyegkisív-kibocsátás – 2024

IV. Holdsütikészítő Workshop és kínai kulturális nap

Kínai írásjelek és civilizáció kiállítás

„A MI PETŐFINK – Kínai-magyar verses párbeszéd”

Hogy hangzik ugyanaz a vers kínai és magyar nyelven?

Kínai-magyar párbeszéd (II.) – a China Media Group tanácskozása

III. Magyarországi Holdsüti készítő Workshop

Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Iskola

A centrumban Kína – Kusai Sándor nagykövet, egyetemi oktató

Kőbányai kínaiak – gazdasági kapcsolatok

A Nyúl éve zodiákus bélyeg – közös bélyegkisív-kibocsátás | 2023

Valutaváltó

Naptár

2023. október
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031