Kezdőlap » A reform átfogó elmélyítésére hívta fel a figyelmet Hszi Csin-ping főtitkár a KKP ülésén
Hírek

A reform átfogó elmélyítésére hívta fel a figyelmet Hszi Csin-ping főtitkár a KKP ülésén

Hszi Csin-ping, a KKP Központi Bizottságának főtitkára, államelnök, a Központi Katonai Bizottság elnöke, egyben a KB-nak a reform átfogó elmélyítéséért felelős bizottságának vezetője április 20-án a bizottság ülésén a reform átfogó elmélyítésére hívta fel a figyelmet.

Hangsúlyozta, hogy az idei év az első, amelynek munkáját a KKP 20. Kongresszusának szellemisége határozza meg, egyúttal a reform- és a nyitáspolitika bevezetésének 45. évfordulója, továbbá a KKP 18. Központi Bizottsága 3. plenáris ülésének 10. évfordulója. Mint mondta, az új korszak új útján a célok és feladatok megvalósításáért átfogóan el kell mélyíteni a reformot, mint a modernizáció alapvető hajtóerejét.

Az ülésen rámutattak, hogy megerősítik a vállalkozások domináns pozícióját a tudományos és technológiai innováció terén, ami kulcsfontosságú intézkedés a tudományos és technológiai rendszer reformjában, valamint a magas szintű tudományos és technológiai önellátás megvalósításának elősegítésében.

Hangsúlyozták, hogy a nemzeti stratégiák és az iparfejlesztés főbb igényeire összpontosítva növelni kell a vállalatok innovációra törekvésének támogatását, aktívan kell ösztönözni és hatékonyan kell irányítani a magánvállalkozások részvételét a jelentős nemzeti innovációkban, elő kell segíteni, hogy a vállalkozások szerepet kapjanak a kulcsfontosságú technológiai innovációban és a jelentős technológiai áttörésekben.

Az ülésen kiemelték, hogy az állami tulajdonú gazdaság gazdálkodását megerősítve, az új fejlesztési mintának megfelelően, a magas minőségű fejlődés előmozdításáért, a közös jólét elősegítése érdekében teljesíteni kell az állami tulajdonú gazdaság biztonságát, minőségi szerkezetét, anyagi és vállalkozási igazgatását, és el kell mélyíteni az állami tulajdonú vállalatok reformját.

Az ülésen rámutattak, hogy a magángazdaságok fejlesztési környezetének optimalizálásával és a magángazdaságok sajátosságainak teljes körű figyelembevételével létre kell hozni a kapcsolódó politikai lépések végrehajtási módszereit, erősíteni kell a szakpolitikai koordinációt, elő kell segíteni a különböző preferenciákhoz a pontos és közvetlen hozzáférést, hogy biztosítani tudják a kedvezményeket nyújtó politika pontos és közvetlen érvényesülését, valamint, hogy megoldják a vállalatok tényleges nehézségeit.

2023. április 22.

(China Media Group)

(x)

Időjárás

Budapest Időjárás

Kövessen minket Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

A Sárkány éve | Zodiákus bélyegkisív-kibocsátás – 2024

IV. Holdsütikészítő Workshop és kínai kulturális nap

Kínai írásjelek és civilizáció kiállítás

„A MI PETŐFINK – Kínai-magyar verses párbeszéd”

Hogy hangzik ugyanaz a vers kínai és magyar nyelven?

Kínai-magyar párbeszéd (II.) – a China Media Group tanácskozása

III. Magyarországi Holdsüti készítő Workshop

Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Iskola

A centrumban Kína – Kusai Sándor nagykövet, egyetemi oktató

Kőbányai kínaiak – gazdasági kapcsolatok

A Nyúl éve zodiákus bélyeg – közös bélyegkisív-kibocsátás | 2023

Valutaváltó

Naptár

2023. április
h K s c p s v
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930