Kezdőlap » Kínai karriernap az ELTE Konfuciusz Intézet szervezésében
Képek/Videók

Kínai karriernap az ELTE Konfuciusz Intézet szervezésében

A kínai nyelv tanulása világszerte, így Magyarországon is egyre népszerűbb. Hazánkban is egyre többen tanulják ezt a különleges távol-keleti nyelvet. A nyelv és kultúra iránti érdeklődésen túl, ma már lényeges szempont a nyelvtanulásban, hogy hol és hogyan lehet hasznosítani majd a megszerzett tudást az életben, a munkaerőpiacon. Magyarországon 2023 májusában először került megrendezésre az első kínai karriernap az ELTE Konfuciusz Intézete szervezésében.

Az eseményt az ELTE dékánja, Dr. Bartus Dávid nyitotta meg. A rendezvényt jelenlétével megtisztelte Liu Bo, a Budapesti Kínai Nagykövetség miniszter tanácsosa is, aki hangsúlyozta, hogy az elmúlt években a magyar-kínai gazdasági-kereskedelmi kapcsolatok lendületet kaptak, s a támogató üzleti környezet miatt, egyre több kínai vállalat hozott komoly beruházásokat és világszínvonalú technológiát Magyarországra, valamint teremtett ezáltal munkahelyeket.

A kínai finanszírozású cégek befektetéseihez a Bank of China, a China Development Bank és a China Construction Bank nyitott fiókokat Magyarországon. Az együttműködések a kereskedelemben, a megújuló energia és technológia területén is tovább bővültek. Li Kexin, a Bank of China Magyarországi Fióktelepének elnöke, a Bank of China Central and Eastern Europe Ltd. vezérigazgatója kiemelte annak jelentőségét, hogy egyre több magyar fiatal tanul kínaiul, kerül közelebb a kínai kultúrához, s így a magyarországi kínai nagyvállalatoknál több lehetőségük nyílik majd az elhelyezkedésre.

2023. 06. 12.

Időjárás

Budapest Időjárás

Kövessen minket Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

A Sárkány éve | Zodiákus bélyegkisív-kibocsátás – 2024

IV. Holdsütikészítő Workshop és kínai kulturális nap

Kínai írásjelek és civilizáció kiállítás

„A MI PETŐFINK – Kínai-magyar verses párbeszéd”

Hogy hangzik ugyanaz a vers kínai és magyar nyelven?

Kínai-magyar párbeszéd (II.) – a China Media Group tanácskozása

III. Magyarországi Holdsüti készítő Workshop

Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Iskola

A centrumban Kína – Kusai Sándor nagykövet, egyetemi oktató

Kőbányai kínaiak – gazdasági kapcsolatok

A Nyúl éve zodiákus bélyeg – közös bélyegkisív-kibocsátás | 2023

Valutaváltó

Naptár

2023. június
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930