Kezdőlap » Újabb együttműködések a China Media Group és a Hongkongi KKT között
Hírek

Újabb együttműködések a China Media Group és a Hongkongi KKT között

Június 29-én Lee Ka Chiu John, a Hongkongi Különleges Közigazgatási Terület (KKT) vezérigazgatója Hongkongban találkozott Shen Haixionggal, a Kínai Kommunista Párt Propagandaosztályának vezetőhelyettesével, a China Média Group (CMG) vezérigazgatójával. A két fél eszmecserét folytatott az együttműködések elmélyítéséről.

Lee Ka Chiu megköszönte a CMG-nek a különleges közigazgatási terület kormányzati munkájának támogatását, és úgy vélte, hogy a CMG különböző műsorai remekül bemutatják a világnak Hongkong varázsát, ahol a kínai kultúra az idegen kultúrával találkozik. A CGTN dokumentumfilm-csatornájának és a Radio The Greater Bay-nek a műsorai elnyerték a hongkongi lakosok tetszését, és segítik a hongkongiakat abban, hogy jobban megismerjék az ország fejlődését és fokozzák az identitástudatot. A hongkongi kormányzat a továbbiakban is szorosan együttműködik a CMG-vel, hogy bemutassa a kínai, illetve hongkongi történeteket a nagyvilágnak.

Shen Haixiong kifejtette, hogy kulturális olvasztótégelyként Hongkong fontos ablak a kínai kultúra bemutatásához a világnak. A CMG erőteljesen szolgálja a hongkongi gazdasági és társadalmi fejlődést, és kész együttműködni a hongkongi kormányzattal – a CMG prémium műsorainak ingyenes lejátszásán, a CGTN angol csatornájának a helyi digitális televíziós platformon történő közvetítésén, valamint a hongkongi rádióval közös videós és audiovizuális műsorok készítésén keresztül törekszik több jó minőségű műsort biztosítani a hongkongi lakosok számára, és Hongkongon keresztül elmesélni a kínai nemzet és a kínai kultúra történetét a világnak. Shen elmondta, hogy a CMG kész a hongkongi médiával együtt szerepet játszani az „egy ország – két rendszer” elv jövőbeni gyakorlatában.

2023. június 29.

(China Media Group)

(x)

Időjárás

Budapest Időjárás

Kövessen minket Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

A Sárkány éve | Zodiákus bélyegkisív-kibocsátás – 2024

IV. Holdsütikészítő Workshop és kínai kulturális nap

Kínai írásjelek és civilizáció kiállítás

„A MI PETŐFINK – Kínai-magyar verses párbeszéd”

Hogy hangzik ugyanaz a vers kínai és magyar nyelven?

Kínai-magyar párbeszéd (II.) – a China Media Group tanácskozása

III. Magyarországi Holdsüti készítő Workshop

Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Iskola

A centrumban Kína – Kusai Sándor nagykövet, egyetemi oktató

Kőbányai kínaiak – gazdasági kapcsolatok

A Nyúl éve zodiákus bélyeg – közös bélyegkisív-kibocsátás | 2023

Valutaváltó

Naptár

2023. június
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930