Kezdőlap » Kína szorgalmazza, hogy az Egyesült Államok is védje a kibervilág biztonságát és stabilitását
Hírek

Kína szorgalmazza, hogy az Egyesült Államok is védje a kibervilág biztonságát és stabilitását

Július 26-án Mao Ning kínai külügyi szóvivő szokásos sajtótájékoztatóján újságírói kérdésekre válaszolva elmondta, hogy Kína szükséges intézkedésekkel védi a kínai internet biztonságát, ugyanakkor szorgalmazza, hogy az Egyesült Államok konstruktív és tárgyilagos tettekkel védelmezze a világháló békéjét, biztonságát és stabilitását.

A Kínai Külügyminisztérium július 26-i sajtótájékoztatóján egy újságíró olyan kérdést tett fel, miszerint a kínai wuhani rendőrség aznapi közlése szerint a város földrengés-ellenőrzési intézetét hackertámadás érte. A kínai Országos Számítógépes Víruskezelési Központ és másik 360 csoport előzetes elemzése szerint a hackertámadást az Egyesült Államokból indították. Mao Ning ezzel kapcsolatban kijelentette, hogy a kínai illetékes hatóság közlése szerint a hackertámadás súlyosan fenyegeti Kína nemzetbiztonságát. Kína elítéli e felelőtlen tevékenységet, ugyanakkor a szükséges intézkedésekkel megvédi világhálójának biztonságát.

Mao Ning elmondta, hogy a kínai illetékes közlés objektív, és magas szintű szakmai elemzést követően mutatta be a valóságot. Az Egyesült Államok Kínában és a világ más országaiban hosszú ideje folytat hackertevékenységeket, viszont többször is alaptalanul rágalmazta Kínát, hogy hackertámadásokat indított, ami teljes mértékig politikai manipuláció.

A kínai külügyi szóvivő elmondta, hogy az internetbiztonság minden ország számára kihívást jelent. Az Egyesült Államok viszont átpolitizálja a kérdést, hogy súlyosan megzavarja a nemzetközi közösség e területen folytatott párbeszédeit és a kölcsönös bizalmat. Az Egyesült Államoknak le kell állítania a helytelen cselekedeteit, ugyanakkor a nemzetközi közösséggel együtt ki kell dolgoznia a párbeszéd és az együttműködések szabályait, továbbá konstruktív és tárgyilagos tettekkel meg kell védenie a világháló békéjét, biztonságát és stabilitását.

2023. július 26.

(China Media Group)

(x)

Időjárás

Budapest Időjárás

Kövessen minket Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

A Sárkány éve | Zodiákus bélyegkisív-kibocsátás – 2024

IV. Holdsütikészítő Workshop és kínai kulturális nap

Kínai írásjelek és civilizáció kiállítás

„A MI PETŐFINK – Kínai-magyar verses párbeszéd”

Hogy hangzik ugyanaz a vers kínai és magyar nyelven?

Kínai-magyar párbeszéd (II.) – a China Media Group tanácskozása

III. Magyarországi Holdsüti készítő Workshop

Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Iskola

A centrumban Kína – Kusai Sándor nagykövet, egyetemi oktató

Kőbányai kínaiak – gazdasági kapcsolatok

A Nyúl éve zodiákus bélyeg – közös bélyegkisív-kibocsátás | 2023

Valutaváltó

Naptár

2023. július
h K s c p s v
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31