Kezdőlap » Exkluzív interjú Irakli Garibasvili grúz miniszterelnökkel
Hírek

Exkluzív interjú Irakli Garibasvili grúz miniszterelnökkel

Irakli Garibasvili grúz miniszterelnök július végén Kínába látogatott, ahol részt vett a 31. nyári univerziádé megnyitóünnepségén.

A látogatása során exkluzív interjút adott a China Media Groupnak. Garibasvili reméli, hogy több kínai kóstolhatja meg a grúz borokat, Grúzia pedig egyre több kínai turistát fogadhat. A kínai–grúz stratégiai partnerség létrehozásával kapcsolatban Garibasvili elmondta, ez történelmi döntés, s reméli, hogy a jövőben a két fél közötti együttműködések és cserekapcsolatok egyre jobban elmélyülhetnek.

Zou Yun, a CMG tudósítója
Miniszterelnök úr, 2015-ben, első hivatali idején arról beszélt egy interjúban, hogy Grúzia már teljesen megváltoztatta a szomszédos országokkal folytatott kapcsolatait a térségbeli béke és stabilitás érdekében, és úgy döntött, hogy pragmatikus, racionális és konstruktív politikát folytat. A változó globális helyzetben, amellyel most szembesülünk, Ön hogyan jellemezné ezt a politikát?

Irakli Garibasvili, grúz miniszterelnök
A kormányom a békét pártoló kormány, békét, stabilitást és jólétet akarunk népünknek, és valóban, Grúzia az elmúlt 10 évben is megőrizte a békét és a stabilitást, ez az egyetlen megszakítás nélküli békés és stabil időszakunk, ezért folytatjuk ezt a pragmatikus, konstruktív politikát, amelynek célja, hogy békés eszközökkel oldjuk meg a problémáinkat. Tehát Grúzia számára az az elképzelésem, hogy virágzóbb, fejlettebb legyen, gyors modernizációt és átalakulást érjen el, a béke, a stabilitás és a jólét helyévé váljon.

Zou Yun
A jólét és a béke elképzelésének megvalósítása érdekében a különböző országok a nemzeti feltételeknek leginkább megfelelő utat választottak. Kína is egyedülálló modernizációs utat választott. Önnek mi a véleménye a kínai választásról?

Garibasvili
Úgy gondolom, Kína nagyon gyors változásokon ment keresztül, és a megvalósulóban lévő modernizációs folyamat teljesen lenyűgöző. Hszi elnök politikái és kezdeményezései nagyobb jólétet hoztak a kínai népnek, ami más országokat is inspirálhat. Például amikor 2015-ben először jöttem Kínába…

Zou
Dalianba.

Garibasvili
Igen, azóta sok változást és előrelépést, gyors növekedést láttunk minden évben, ami szerintem lenyűgöző, ezért szeretnék még egyszer gratulálni mindenhez, amit Kína az elmúlt évtizedben elért, különösen Hszi elnök úr irányítása alatt.

2023. 08. 07.

(China Media Group)

(x)

Időjárás

Budapest Időjárás

Kövessen minket Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

A Sárkány éve | Zodiákus bélyegkisív-kibocsátás – 2024

IV. Holdsütikészítő Workshop és kínai kulturális nap

Kínai írásjelek és civilizáció kiállítás

„A MI PETŐFINK – Kínai-magyar verses párbeszéd”

Hogy hangzik ugyanaz a vers kínai és magyar nyelven?

Kínai-magyar párbeszéd (II.) – a China Media Group tanácskozása

III. Magyarországi Holdsüti készítő Workshop

Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Iskola

A centrumban Kína – Kusai Sándor nagykövet, egyetemi oktató

Kőbányai kínaiak – gazdasági kapcsolatok

A Nyúl éve zodiákus bélyeg – közös bélyegkisív-kibocsátás | 2023

Valutaváltó

Naptár

2023. augusztus
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031