Kezdőlap » A CMG bővíti együttműködését afrikai médiumokkal
Hírek

A CMG bővíti együttműködését afrikai médiumokkal

A China Media Group (CMG) több afrikai médiummal írt alá együttműködési szerződést Johannesburgban, Hszi Csin-ping kínai elnök dél-afrikai látogatása előtt. Paul Mashatile, a dél-afrikai ANC párt alelnöke, egyben az ország alelnöke  levélben üdvözölte a szerződés aláíróit, sok sikert kívánva a CMG és az afrikai médiumok közötti együttműködésben, és a két ország közötti gazdasági és kulturális kapcsolatokban.

A CMG augusztus 20-án az African Union of Broadcastinggel (AUB), a South African Broadcasting Corporationnel (SABC), a madagaszkári TV Plas televízióval, valamint a Csád 24 televízióval és további afrikai médiumokkal írt alá együttműködési szerződéseket.

Nkosazana Clarice Dlamini-Zuma, dél-afrikai női-, ifjúsági- és mozgássérült ügyekkel foglalkozó miniszter a Dél-afrikai Köztársaság kormánya nevében az aláírási ceremónián elmondott beszédében arra biztatott, hogy a média erejét kihasználva lendítsék fel a Kína és Dél-Afrika, illetve a Kína és Afrika közötti kulturális cserekapcsolatokat.

Shen Haixiong, a CMG elnöke beszédében egyebek mellett kijelentette, hogy a CMG afrikai partnereivel együtt közösen fog beszámolni az „egy Övezet egy Út” kezdeményezés keretében megvalósuló kínai-afrikai együttműködésről, a kínai sajátosságú korszerűsítésről. Mindemellett további afrikai médiumokat is meghívott az „Afrikai Videós Médiumok Uniójába”.

Mindezzel egy időben megkezdődött a „Kína és Afrika közti barátság” tematikáját feldolgozó kínai videós műsorok bemutatásának fesztiválja, amelynek során több, a CMG által készített televíziós műsort tűztek műsorra összesen tíz afrikai országban, köztük Dél-Afrikában, Zambiában és Zimbabwében.

2023. augusztus 21.

(China Media Group)

(x)

Időjárás

Budapest Időjárás

Kövessen minket Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

A Sárkány éve | Zodiákus bélyegkisív-kibocsátás – 2024

IV. Holdsütikészítő Workshop és kínai kulturális nap

Kínai írásjelek és civilizáció kiállítás

„A MI PETŐFINK – Kínai-magyar verses párbeszéd”

Hogy hangzik ugyanaz a vers kínai és magyar nyelven?

Kínai-magyar párbeszéd (II.) – a China Media Group tanácskozása

III. Magyarországi Holdsüti készítő Workshop

Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Iskola

A centrumban Kína – Kusai Sándor nagykövet, egyetemi oktató

Kőbányai kínaiak – gazdasági kapcsolatok

A Nyúl éve zodiákus bélyeg – közös bélyegkisív-kibocsátás | 2023

Valutaváltó

Naptár

2023. augusztus
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031