Kezdőlap » Hszi Csin-ping a BRICS Üzleti Fórumán: a BRICS-országok nem a táborok közötti konfrontációt szítják
Hírek

Hszi Csin-ping a BRICS Üzleti Fórumán: a BRICS-országok nem a táborok közötti konfrontációt szítják

Hszi Csin-ping kínai államelnök helyi idő szerint kedden beszédet mondott a BRICS-országok Üzleti Fórumának záróünnepségén.

„Tíz évvel ezelőtt itt, Dél-Afrikában, mi, BRICS-vezetők tanúi voltunk a BRICS Üzleti Tanács megszületésének. Azóta a Tanács hozzájárult a BRICS-országok gazdasági és társadalmi fejlődéséhez és segített fenntartani a globális gazdasági növekedést”, jegyezte meg Hszi.

A BRICS-orzágok (Brazília, Oroszország, India, Kína, Dél-Afrika) által képviselt feltörekvő piacok felemelkedése alapvetően megváltoztatja a globális gazdasági tájképet. A feltörekvő és fejlődő országok az elmúlt 20 évben a globális növekedés 80 százalékát tették ki, és részesedésük a globális GDP-ből a 40 évvel ezelőtti 24 százalékról több mint 40 százalékra nőtt, hangoztatta a kínai elnök.

A BRICS-országok és több mint 50 másik ország képviselőinek mai találkozóján Dél-Afrikában nem arra kérjük az országokat, hogy álljanak valamelyik oldalra, nem erősítjük a táborok közötti konfrontációt, inkább a béke és a fejlődés architektúrájának megteremtésére törekszünk, fejtette ki Hszi. Hozzátette, „Örömmel jegyzem meg, hogy több mint 20 ország kopogtat a BRICS ajtaján, s Kína reméli, hogy mind többen csatlakoznak majd a BRICS együttműködési mechanizmushoz”.

Óriásméretű gazdaságként Kína továbbra is folytatja a magas színvonalú nyitást, folytatja a piacra jutás bővítését, lerövidíti a külföldi befektetések korlátozásáról szóló negatív listát, és tovább nyitja a modern szolgáltatási szektort, jegyezte meg Hszi. „Folyamatosan javítjuk az üzleti környezetet, nemzeti elbánást biztosítunk a külföldi vállalkozások számára, elősegítjük a világszínvonalú, piacorientált és jogalapú üzleti környezetet” – hangsúlyozta a kínai államelnök.

2023. 08. 23.

(Zhou Huiwen- China Media Group)

(x)

Időjárás

Budapest Időjárás

Kövessen minket Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

A Sárkány éve | Zodiákus bélyegkisív-kibocsátás – 2024

IV. Holdsütikészítő Workshop és kínai kulturális nap

Kínai írásjelek és civilizáció kiállítás

„A MI PETŐFINK – Kínai-magyar verses párbeszéd”

Hogy hangzik ugyanaz a vers kínai és magyar nyelven?

Kínai-magyar párbeszéd (II.) – a China Media Group tanácskozása

III. Magyarországi Holdsüti készítő Workshop

Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Iskola

A centrumban Kína – Kusai Sándor nagykövet, egyetemi oktató

Kőbányai kínaiak – gazdasági kapcsolatok

A Nyúl éve zodiákus bélyeg – közös bélyegkisív-kibocsátás | 2023

Valutaváltó

Naptár

2023. augusztus
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031