Kezdőlap » Az afrikai médiával közös kezdeményezést indít a CMG
Hírek

Az afrikai médiával közös kezdeményezést indít a CMG

Az „Övezet és Út” 3. nemzetközi együttműködési fóruma alkalmából a China Media Group (CMG) és az afrikai mainstream médiumok közösen kiadták a Kínai-afrikai média-kezdeményezést az Övezet és Út keretében. Több mint 50 afrikai médium és intézmény jelentette be ennek támogatását, illetve csatlakozási szándékát.

„Idén van az Övezet és Út kezdeményezés előterjesztésének 10. évfordulója. Az elmúlt évtizedben a Kína és Afrika közötti együttműködés nagy vitalitást mutatott, a felek folytatják a kínai-afrikai sorsközösség magas szintű építését. A CMG és az afrikai média készek tanulni egymástól, objektív és kiegyensúlyozott módon elmesélni a kínai-afrikai kapcsolatok történetét, és közösen bemutatni a kínai-afrikai együttműködés gyümölcsöző eredményeit az Övezet és Út kezdeményezés keretében” – fejtette ki Shen Haixiong, a CMG elnöke.

Eddig mintegy félszáz afrikai médiaszervezet és intézmény fejezte ki támogatását és együttműködési szándékát. A CMG és az afrikai médiumok el fogják mélyíteni cserekapcsolataikat és az együttműködést a dokumentumfilmek, játékfilmek, valamint multimédiás műsorok tervezésében, gyártásában és közvetítésében a minőségi tartalmak közös készítése érdekében.

Közösen rendezik majd meg a kínai-afrikai dokumentumfilmek fesztiválját azzal a céllal, hogy közelebb hozzák a kínai és afrikai népet egymáshoz. Elindítják a CGTN kínai-afrikai ifjú véleményvezérek párbeszédét, valamint évente megszervezik az Övezet és Út tematikus multimédiás találkozót, hogy elősegítsék a kínai és afrikai média további innovációját és fejlődését.

(Ma Xiaolu – China Media Group)

2023. október 16.

(x)

Időjárás

Budapest Időjárás

Kövessen minket Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

A Sárkány éve | Zodiákus bélyegkisív-kibocsátás – 2024

IV. Holdsütikészítő Workshop és kínai kulturális nap

Kínai írásjelek és civilizáció kiállítás

„A MI PETŐFINK – Kínai-magyar verses párbeszéd”

Hogy hangzik ugyanaz a vers kínai és magyar nyelven?

Kínai-magyar párbeszéd (II.) – a China Media Group tanácskozása

III. Magyarországi Holdsüti készítő Workshop

Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Iskola

A centrumban Kína – Kusai Sándor nagykövet, egyetemi oktató

Kőbányai kínaiak – gazdasági kapcsolatok

A Nyúl éve zodiákus bélyeg – közös bélyegkisív-kibocsátás | 2023

Valutaváltó

Naptár

2023. október
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031