Kezdőlap » Heves harcok Gázában – A CMG tudósítója jelenti a helyszínről
Hírek

Heves harcok Gázában – A CMG tudósítója jelenti a helyszínről

Harci repülők, helikopterek, drónok hangja hallatszik, folyamatosak a bombázások – jelentette Chen Huihui, a CMG tudósítója a palesztin-izraeli határról. A tudósító heves összecsapásokról számolt be a Hamász és az izraeli erők között. Izrael egyre több katonát küld a Gázai övezetbe, és egyre több rakétával támad a Hamász.

Helyi idő szerint október 30-án az izraeli védelmi erők bejelentették, hogy növelték a Gázába küldött katonáik számát. „Most Sderotban vagyok, alig egy kilométerre Gázától. Mögöttem lezárták az utat, csak a katonák közlekedhetnek. Ez a leggyorsabb út Gázába és a legközelebbi bejáratok egyike Izraelből Gázába” – számolt be Chen.

A tudósítók Sderotban egy hegyoldalon gyülekeztek, mintegy 840 méterre Gázától. Chen szerint itt mindennap hallatszanak a bombázások, lövöldözések, a drónok és a harci repülők a fejük felett húznak el, a katonai autók konvoja gyorsan halad az úton. Mint mondta: „Innen is megállapítható, hogy a harcok egyre hevesebbek.”

Az izraeli hatóság jelentése szerint F-15-ös és F-16-os vadászgépeket is bevetnek Gázában, légi támogatással haladnak előre a szárazföldi erők. Először páncélozott járművek és a buldózerek hárítják el az akadályokat az utakról, ezután jelennek meg a harckocsik, majd végül a gyalogság, számolt be a CMG tudósítója.

Miközben egyre több az izraeli katona Gázában, fokozódott a Hamász rakétatámadásainak száma is. A tudósító szerint az elmúlt napokban reggel, délben, sőt az esti órákban is folyamatosan légvédelmi riadók jelzik a rakétatámadásokat.

A CMG által megkérdezett szakértők szerint mindegy, hogy milyen irányba fejlődik a konfliktus, az események jelentős hatást gyakorolnak a régióban élőkre, a humanitárius válság a Gázai övezetben súlyosbodni fog a következő időszakban.

(Wang Yuzhe – China Media Group)

2023. november 1.

(x)

Időjárás

Budapest Időjárás

Kövessen minket Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

A Sárkány éve | Zodiákus bélyegkisív-kibocsátás – 2024

IV. Holdsütikészítő Workshop és kínai kulturális nap

Kínai írásjelek és civilizáció kiállítás

„A MI PETŐFINK – Kínai-magyar verses párbeszéd”

Hogy hangzik ugyanaz a vers kínai és magyar nyelven?

Kínai-magyar párbeszéd (II.) – a China Media Group tanácskozása

III. Magyarországi Holdsüti készítő Workshop

Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Iskola

A centrumban Kína – Kusai Sándor nagykövet, egyetemi oktató

Kőbányai kínaiak – gazdasági kapcsolatok

A Nyúl éve zodiákus bélyeg – közös bélyegkisív-kibocsátás | 2023

Valutaváltó

Naptár

2023. november
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930