Kezdőlap » A Kínai Külügyminisztérium az új argentin elnökről és a kínai–argentin együttműködésekről
Hírek

A Kínai Külügyminisztérium az új argentin elnökről és a kínai–argentin együttműködésekről

November 21-én a Kínai Külügyminisztérium szokásos sajtóértekezletén Mao Ning külügyi szóvivő a tudósítók kérdéseire válaszolva gratulált Javier Mileinek az argentin elnökválasztáson elért győzeleméhez.

Mao elmondta, hogy a kínai–argentin diplomáciai kapcsolatok 1972-es felvétele óta a két fél ragaszkodik a kölcsönös tisztelethez, az egyenlő bánásmódhoz és a kölcsönösen előnyös együttműködésekhez, a kétoldalú kapcsolatok fejlődése pedig kiválóan alakult. Kína hosszú távon és stratégiai szempontból is fontosnak tartja a kínai–argentin kapcsolatok fejlődését, és várja, hogy a kölcsönösen előnyös együttműködések elősegítsék mindkét fél fellendülését a népek javát szolgálva.

Amikor Diana Mondino, Javier Milei külügyi tanácsadója november 20-án tett Kínával kapcsolatos megjegyzéseiről kérdeztek, Mao Ning elmondta, hogy Mondino a hétfői interjújában kifejtette, vannak félreértések Milei külpolitikáját illetően. Egyetlen ország sem tudja fejleszteni a gazdasági és kereskedelmi együttműködéseit diplomáciai kapcsolatok nélkül. Kína Argentína fontos kereskedelmi partnere, az új argentin kormányzat fontosnak tartja a Kínával fenntartott kapcsolatokat, különösen a kereskedelmi együttműködéseket a két fél között.

Mao hangsúlyozta, hogy a kínai–argentin kapcsolatok kiválóan fejlődnek. Kína Argentína második legnagyobb kereskedelmi partnere és a legnagyobb mezőgazdasági exportpiaca. A két gazdaság kielégíti egymást, és óriási potenciál van az együttműködéseikben. Kína kész Argentínával együtt a kapcsolatuk fejlesztésére törekedni.

2023. november 21.

(China Media Group)

(x)

Időjárás

Budapest Időjárás

Kövessen minket Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

A Sárkány éve | Zodiákus bélyegkisív-kibocsátás – 2024

IV. Holdsütikészítő Workshop és kínai kulturális nap

Kínai írásjelek és civilizáció kiállítás

„A MI PETŐFINK – Kínai-magyar verses párbeszéd”

Hogy hangzik ugyanaz a vers kínai és magyar nyelven?

Kínai-magyar párbeszéd (II.) – a China Media Group tanácskozása

III. Magyarországi Holdsüti készítő Workshop

Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Iskola

A centrumban Kína – Kusai Sándor nagykövet, egyetemi oktató

Kőbányai kínaiak – gazdasági kapcsolatok

A Nyúl éve zodiákus bélyeg – közös bélyegkisív-kibocsátás | 2023

Valutaváltó

Naptár

2023. november
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930