Kezdőlap » Kína és Vietnám stratégiai sorsközösséget alkotnak
Hírek

Kína és Vietnám stratégiai sorsközösséget alkotnak

Az emberiség sorsközösségének létrehozása Ázsiában kezdődik, közölte Hszi Csin-ping kínai államelnök december 12-én a vietnámi Nhân Dân napilapban megjelent cikkében.

A hamarosan kezdődő látogatásáról Hszi Csin-ping elmondta, hogy úgy érzi, mintha testvérekhez látogatna. A kínai államelnök elvtársinak és testvérinek nevezte Kína és Vietnám kapcsolatait, és hozzátette, hogy a két ország a kölcsönös bizalom és a kölcsönös előnyök révén őszintén barátkozik.

Az emberiség sorsközösségének létrehozása Ázsiában kezdődik, és „a szocialista úton folyamatosan építjük a stratégiai sorsközösséget” – írta a kínai elnök, aki szerint a két országnak továbbra is fenn kell tartani a stratégiai kommunikációt, meg kell erősíteniük a kiegészítő előnyöket az együttműködésekben, meg kell őrizniük a különbségeket, és bővíteniük kell a konszenzus alapjait.

Ázsia jövőjét az ázsiaiak építsék. Ázsia ősi civilizációval rendelkezik, és most fontos fejlesztési időpontban van, feltörekvő piacai és fejlődő gazdaságai továbbra is a világgazdaság motorjai maradnak. A kínai államelnök szerint a régió csak a béke, az együttműködés, az elfogadás és az integráció alapján építhet sorsközösséget és érhet el fejlődést.

Kína igazságos módon fejlődik, átfogóan megerősíti az országot a kínai modellű korszerűsítéssel, stabil és kiszámítható külpolitikákat folytat a szomszédos országokkal, és saját fejlődésével mozdítja elő az ázsiai korszerűsítést, közölte Hszi.

2023. 12. 12.

(China Media Group – Wang Yuzhe)

(x)

Időjárás

Budapest Időjárás

Kövessen minket Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

A Sárkány éve | Zodiákus bélyegkisív-kibocsátás – 2024

IV. Holdsütikészítő Workshop és kínai kulturális nap

Kínai írásjelek és civilizáció kiállítás

„A MI PETŐFINK – Kínai-magyar verses párbeszéd”

Hogy hangzik ugyanaz a vers kínai és magyar nyelven?

Kínai-magyar párbeszéd (II.) – a China Media Group tanácskozása

III. Magyarországi Holdsüti készítő Workshop

Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Iskola

A centrumban Kína – Kusai Sándor nagykövet, egyetemi oktató

Kőbányai kínaiak – gazdasági kapcsolatok

A Nyúl éve zodiákus bélyeg – közös bélyegkisív-kibocsátás | 2023

Valutaváltó

Naptár

2023. december
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031