Kezdőlap » Magasszintű gazdasági munkakonferenciát rendeztek Pekingben
Hírek

Magasszintű gazdasági munkakonferenciát rendeztek Pekingben

December 11-én és 12-én Pekingben központi gazdasági munkakonferenciát tartottak, amelyen Hszi Csin-ping kínai államelnök összefoglalta az idei év gazdasági munkáját, elemezte a gazdasági helyzetet, és a jövőbeni prioritásokat is ismertette.

A konferencián elhangzott, hogy idén a kínai gazdaság folyamatosan épült, jelentős eredmények születtek a korszerűsítés során, de egyes iparágakban például túltermelés következett be. Kínának még mindig le kell küzdenie bizonyos nehézségeket és kihívásokat a gazdaság további élénkítéséhez. Összességében a Kína fejlődésében tapasztalható kedvező feltételek felülmúlják a kedvezőtlen tényezőket, és a gazdasági fellendülés alapvető tendenciája, valamint a hosszú távú pozitív kilátások nem változtak – hangzott el a találkozón, amely a bizalom megerősítésére buzdít.

A konferencián hangsúlyozták, hogy jövőre a kínai gazdaságban a stabilitást megőrizve és elősegítve új politikákkal el kell mélyíteni a reformot. Elhangzott, hogy mérsékelten meg kell erősíteni a pozitív pénzügyi politikákat, pontos, rugalmas és körültekintő monetáris politikára van szükség, továbbá meg kell erősíteni a makropolitikák következetességét.

A konferencia a magas minőségű fejlesztésre utalva arra hívott fel, hogy technológiai innovációval irányítsák az ipar korszerűsítését, tegyenek nagyobb erőfeszítést a szükségletek bővítésére, mélyítsék el a reformot a kulcsfontosságú területeken, bővítsék a nyitást, ellenőrizzék és enyhítsék kockázatot egyes iparágakban, illetve fordítsanak nagyobb figyelmet a falvakat, a mezőgazdaságot és a falusiakat érintő feladatokra. Mindezeken kívül a konferencián felhívták a figyelmet a városok és a falvak integrálására, a zöld és alacsony széndioxid-kibocsátású fejlesztésre és az emberek megélhetésének javítására.

2023. 12. 12.

(China Media Group – Wang Yuzhe)

(x)

Időjárás

Budapest Időjárás

Kövessen minket Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

A Sárkány éve | Zodiákus bélyegkisív-kibocsátás – 2024

IV. Holdsütikészítő Workshop és kínai kulturális nap

Kínai írásjelek és civilizáció kiállítás

„A MI PETŐFINK – Kínai-magyar verses párbeszéd”

Hogy hangzik ugyanaz a vers kínai és magyar nyelven?

Kínai-magyar párbeszéd (II.) – a China Media Group tanácskozása

III. Magyarországi Holdsüti készítő Workshop

Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Iskola

A centrumban Kína – Kusai Sándor nagykövet, egyetemi oktató

Kőbányai kínaiak – gazdasági kapcsolatok

A Nyúl éve zodiákus bélyeg – közös bélyegkisív-kibocsátás | 2023

Valutaváltó

Naptár

2023. december
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031