Kezdőlap » Hszi Csin-ping üdvözlő táviratot küldött az Amerikai–Kínai Kapcsolatok Nemzeti Bizottsága létrehozásának 50. évfordulójára
Hírek

Hszi Csin-ping üdvözlő táviratot küldött az Amerikai–Kínai Kapcsolatok Nemzeti Bizottsága létrehozásának 50. évfordulójára

December 15-én Hszi Csin-ping kínai államelnök üdvözlő táviratot küldött az Amerikai–Kínai Kapcsolatok Nemzeti Bizottsága létrehozásának 50. évfordulója alkalmából.

Hszi a táviratban rámutat, hogy a gazdaság és a kereskedelem a kínai–amerikai kapcsolatok fontos része, és igazi hasznot hozott a két népnek. Kína határozottan előmozdítja a magas szintű fejlesztést és nyitást, piacorientált, jogi alapú és nemzetközi üzleti környezetet létrehozva. A kínai modellű korszerűsítés több lehetőséget nyújthat minden cégnek, köztük az amerikai vállalatoknak is. Nagy lehetőségek rejlenek a kínai–amerikai kereskedelmi és gazdasági együttműködések megerősítésében – hangsúlyozta a kínai államelnök.

Hszi szerint a mostani változó világhelyzetben a kínai–amerikai együttműködés nemcsak a két nép, hanem az egész emberiség sorsát is befolyásolja. Nemrégiben a kínai és az amerikai államfő San Franciscóban jelentős konszenzust ért el. Kína kész arra, hogy a kölcsönös tisztelet, a békés együttélés és az együttműködések fenntartásával megvalósítsa a konszenzust, stabil és fenntartható kapcsolatokat fejlesszen a két ország – közölte a kínai államelnök.

(Wang Yuzhe – China Media Group)

2023. december 15.

(x)

Időjárás

Budapest Időjárás

Kövessen minket Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

A Sárkány éve | Zodiákus bélyegkisív-kibocsátás – 2024

IV. Holdsütikészítő Workshop és kínai kulturális nap

Kínai írásjelek és civilizáció kiállítás

„A MI PETŐFINK – Kínai-magyar verses párbeszéd”

Hogy hangzik ugyanaz a vers kínai és magyar nyelven?

Kínai-magyar párbeszéd (II.) – a China Media Group tanácskozása

III. Magyarországi Holdsüti készítő Workshop

Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Iskola

A centrumban Kína – Kusai Sándor nagykövet, egyetemi oktató

Kőbányai kínaiak – gazdasági kapcsolatok

A Nyúl éve zodiákus bélyeg – közös bélyegkisív-kibocsátás | 2023

Valutaváltó

Naptár

2023. december
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031