Kezdőlap » A kínai Földművelésügyi és Vidékügyi Minisztérium teljes erővel szervezi a katasztrófa következményeinek elhárítási munkáját
Hírek

A kínai Földművelésügyi és Vidékügyi Minisztérium teljes erővel szervezi a katasztrófa következményeinek elhárítási munkáját

A nyugat-kínai Gansu tartományban december 18-án, éjfélkor történt erős földrengés után a kínai Földművelésügyi és Vidékügyi Minisztérium II. fokozatú válaszmechanizmust indított el, teljes erővel pénzügyi forrásokat gyűjtve a társadalom valamennyi részéből a katasztrófa következményeinek elhárítására.

Eddig a minisztérium a Kínai Vidéki Fejlesztési Alapítvány keretében két mentőcsapatot állított össze és küldött a Richter-skála szerinti 6,2-es erősségű földrengés epicentrumához közeli Jishishan megyébe és a Qinghai tartományi Minhe megyébe mentési munkálatok céljából. Elszállítottak 2400 humanitárius sürgősségi mentési csomagot és 2000 takarót a szomszédos Csengtuból, Csongkingból és Hszi’anból a katasztrófa sújtotta területekre. Emellett mozgósították a YouChange Vidékfejlesztési Alapítványt, hogy gyűjtsön egymillió jüanos adományt és 2 millió jüan értékű segélyszállítmányokat és gyógyszereket.

A következő lépésben a Földművelési és Vidékügyi Minisztérium a katasztrófa sújtotta területen lakó, korábban szegénységben élő embereknek nyújtott segítségre fog koncentrálni, nehogy visszazuhanjanak a szegénységbe a földrengés miatt. A katasztrófa utáni állatjárvány-megelőzés, a környezeti fertőtlenítés, valamint az elpusztult állatok környezeti szempontból biztonságos ártalmatlanítása is a munkák fókuszában lesz, hogy a helybeliek élete mihamarabb a normális kerékvágásba térhessen vissza.

2023. december 20.

(China Media Group)

(x)

Időjárás

Budapest Időjárás

Kövessen minket Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

A Sárkány éve | Zodiákus bélyegkisív-kibocsátás – 2024

IV. Holdsütikészítő Workshop és kínai kulturális nap

Kínai írásjelek és civilizáció kiállítás

„A MI PETŐFINK – Kínai-magyar verses párbeszéd”

Hogy hangzik ugyanaz a vers kínai és magyar nyelven?

Kínai-magyar párbeszéd (II.) – a China Media Group tanácskozása

III. Magyarországi Holdsüti készítő Workshop

Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Iskola

A centrumban Kína – Kusai Sándor nagykövet, egyetemi oktató

Kőbányai kínaiak – gazdasági kapcsolatok

A Nyúl éve zodiákus bélyeg – közös bélyegkisív-kibocsátás | 2023

Valutaváltó

Naptár

2023. december
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031