Kezdőlap » A KKP Központi Bizottsága szimpóziumot tartott Mao Ce-tung születésének 130. évfordulója alkalmából
Hírek

A KKP Központi Bizottsága szimpóziumot tartott Mao Ce-tung születésének 130. évfordulója alkalmából

A Kínai Kommunista Párt Központi Bizottsága december 26-án reggel szimpóziumot tartott a pekingi Népi Gyűlés Házában, hogy megemlékezzen Mao Ce-tung születésének 130. évfordulójáról. Hszi Csin-ping, a KKP Központi Bizottságának főtitkára, a Kínai Népköztársaság elnöke beszédet mondott az eseményen.

Hszi elmondta, hogy Mao Ce-tung a párt és a kínai nép szolgálatában a nemzeti jólétnek, az ország fellendítésének és az emberek boldogságának megteremtésére szentelte az életét, s a jövő generációi örökre emlékezni fognak rá.

Hszi hangsúlyozta a Mao által kezdeményezett ügy előmozdításának fontosságát, és felszólított a kínai modernizáció előmozdítására, az erősebb ország megteremtésére irányuló erőfeszítésekre és a kínai nemzet átfogó fellendítésére. Hszi hangsúlyozta, hogy „Mao Ce-tung gondolata” (a maoizmus) a KKP értékes szellemi gazdagsága, amely hosszú időn át fogja irányítani a kínai nemzet cselekvését. Kijelentette, hogy a Mao Ce-tungra történő emlékezés legjobb módja az, ha folytatják az ügyet, amelynek úttörője volt.

Mao születésének 130. évfordulója alkalmából a Központi Irodalmi Kiadó megjelentette Mao Ce-tungnak a Kínai Népköztársaság megalapítása óta (1949) írt cikkeit tartalmazó kötetet, valamint egy Mao életét bemutató könyvet is kiadtak. A Mao írott munkáit tartalmazó gyűjteményes kötet eredeti változata nem volt nyilvános. A KKP Központi Bizottságának Párttörténeti és Irodalmi Intézete által összeállított új kiadás Mao Ce-tung 1069 cikkét 20 kötetbe foglalta. Ez egy átfogó szakirodalmi összeállítás, amelyet kutatási referenciaként tettek közzé.

2023. december 27.

(China Media Group)

(x)

Időjárás

Budapest Időjárás

Kövessen minket Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

A Sárkány éve | Zodiákus bélyegkisív-kibocsátás – 2024

IV. Holdsütikészítő Workshop és kínai kulturális nap

Kínai írásjelek és civilizáció kiállítás

„A MI PETŐFINK – Kínai-magyar verses párbeszéd”

Hogy hangzik ugyanaz a vers kínai és magyar nyelven?

Kínai-magyar párbeszéd (II.) – a China Media Group tanácskozása

III. Magyarországi Holdsüti készítő Workshop

Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Iskola

A centrumban Kína – Kusai Sándor nagykövet, egyetemi oktató

Kőbányai kínaiak – gazdasági kapcsolatok

A Nyúl éve zodiákus bélyeg – közös bélyegkisív-kibocsátás | 2023

Valutaváltó

Naptár

2023. december
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031