Kezdőlap » Hszi Csin-ping jókívánságait fejezte ki a gyerekeknek a Nemzetközi Gyermeknap alkalmából
Hírek

Hszi Csin-ping jókívánságait fejezte ki a gyerekeknek a Nemzetközi Gyermeknap alkalmából

A gyermekek az ország jövőjét jelentik, a kínai nemzet reményét testesítik meg. Állapította meg Hszi Csin-ping a KKP főtitkára, kínai államelnök, a Központi Katonai Bizottság elnöke május 31-én délelőtt, amikor a június elsejei nemzetközi gyereknap beköszöntével ellátogatott a pekingi Jüjing iskolába. Itt találkozott a tanárokkal és a diákokkal, egyúttal jókívánságát fejezte ki az ország valamennyi gyerekének.

Hszi Csin-ping kifejtette, hogy az új korszakban a kínai gyerekeknek ambícióikhoz és álmaikhoz ragaszkodva tanulniuk és dolgozniuk kell. Érteniük kell a hála és a barátságosság fogalmát, merniük kell vállalkozni az újra, hogy erkölcsileg, értelmileg, fizikailag és szakmailag is fejlődjenek.

A Jüjing Iskolát 1948-ban alapították a Hopej tartománybeli Hszipajpóban. 75 éve az erkölcsi nevelésen alapuló tehetséggondozást tekinti alapvető feladatának, elősegítve az oktatás innovációját, sajátos iskolavezetést alkalmazva, és a tanulók átfogó fejlesztését szem előtt tartva.

Hszi Csin-ping rámutatott, hogy az oktatás alapvető feladata az erkölcs építése és a tehetségek kiművelése, amihez elengedhetetlen a tanulók értelmének és meggyőződésének, erkölcsi tulajdonságainak, intelligenciájának, fizikai és pszichológiai képességeinek ápolása.

Hszi Csin-ping a diákokhoz szólva megjegyezte, hogy a mai gyerekek az ország építésének szolgálatába állnak és a nemzet fellendülésének fő hajtóerői lesznek. Hozzátette, a mostani felnőttek keményen dolgoznak azért, hogy Kína az évszázad közepére erős, modern szocialista országgá váljon, és a mai gyerekeknek a jövőben folytatniuk kell e küzdelmet.

2023. 06. 01.

(China Media Group)

(x)

Időjárás

Budapest Időjárás

Kövessen minket Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

A Sárkány éve | Zodiákus bélyegkisív-kibocsátás – 2024

IV. Holdsütikészítő Workshop és kínai kulturális nap

Kínai írásjelek és civilizáció kiállítás

„A MI PETŐFINK – Kínai-magyar verses párbeszéd”

Hogy hangzik ugyanaz a vers kínai és magyar nyelven?

Kínai-magyar párbeszéd (II.) – a China Media Group tanácskozása

III. Magyarországi Holdsüti készítő Workshop

Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Iskola

A centrumban Kína – Kusai Sándor nagykövet, egyetemi oktató

Kőbányai kínaiak – gazdasági kapcsolatok

A Nyúl éve zodiákus bélyeg – közös bélyegkisív-kibocsátás | 2023

Valutaváltó

Naptár

2023. június
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930