Kezdőlap » Japán szakemberek is ellenzik a fukusimai nukleáris szennyvíz tengerbe engedését
Hírek

Japán szakemberek is ellenzik a fukusimai nukleáris szennyvíz tengerbe engedését

A japán kormány a fukusimai atomerőműből származó szennyvizet ezen a nyáron kezdi a tengerbe engedni, és a nyár közeledtével a japán emberek egyre jobban aggódnak. Szerdán néhány japán szakember azt mondta, hogy a kormány veszélyes dolgokat csinál.

Keiya Takeuchi, a Kawasaki Medical Life Association szakértője elmondta, hogy „a fukusimai nukleáris baleset utókezelése még mindig nem ért véget, a nukleáris szennyeződés felszámolása még nem fejeződött be. De a szennyvíz tengerbe engedése mindent visszavisz a korábbi helyzetbe, nagyon elégedetlen vagyok, és ellenzem, hogy a japán kormány ilyen veszélyes dolgot tegyen.”

Keisuke Kishimoto, a Japán Demokratikus Orvosi Szövetség tisztviselője kijelentette, hogy „a japán kormány szerint a tengerbe engedés az egyetlen megoldás, ami szerintem alaptalan, és egy ilyen megoldással a halászok soha nem fognak egyetérteni.”

A dél-koreai kormány által Japánba küldött szakértői küldöttség vezetője szerdán úgy tájékoztatott a vizsgálatok eredményeiről, hogy Japánban a helyszínen vizsgálódtak, megerősítették a nukleáris szennyvíz kezelésére szolgáló főbb berendezések tervezését és telepítését, de a szennyvíz tengerbe engedési terve még részletes elemzést igényel.

Ezzel kapcsolatban Park Kwang-moon, Dél-Korea legnagyobb ellenzéki pártjának, a Koreai Minjoo Pártnak a képviselője ugyanazon a napon azt mondta, hogy a küldöttség által közzétett vizsgálati eredmények „megtévesztették az állampolgárokat”. A képviselő szerint a Koreai Minjoo Párt „a fukusimai nukleáris szennyezett vízzel kapcsolatos meghallgatást” tart a parlamentben, minden ügyet az átláthatóság, a tudományosság és az objektivitás normái szerint vizsgál meg, és nyilvánosságra hozza az így szerzett eredményeket.

2023. 06. 01.

(China Media Group)

(x)

Időjárás

Budapest Időjárás

Kövessen minket Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

A Sárkány éve | Zodiákus bélyegkisív-kibocsátás – 2024

IV. Holdsütikészítő Workshop és kínai kulturális nap

Kínai írásjelek és civilizáció kiállítás

„A MI PETŐFINK – Kínai-magyar verses párbeszéd”

Hogy hangzik ugyanaz a vers kínai és magyar nyelven?

Kínai-magyar párbeszéd (II.) – a China Media Group tanácskozása

III. Magyarországi Holdsüti készítő Workshop

Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Iskola

A centrumban Kína – Kusai Sándor nagykövet, egyetemi oktató

Kőbányai kínaiak – gazdasági kapcsolatok

A Nyúl éve zodiákus bélyeg – közös bélyegkisív-kibocsátás | 2023

Valutaváltó

Naptár

2023. június
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930