Kezdőlap » Mahmúd Abbász palesztin elnök: Kínán kívül egyetlen országnak sem sikerült megvalósítani a békét Szaúd-Arábia és Irán között
Hírek

Mahmúd Abbász palesztin elnök: Kínán kívül egyetlen országnak sem sikerült megvalósítani a békét Szaúd-Arábia és Irán között

Nemrég Mahmúd Abbász palesztin elnök Kínába látogatott. A China Media Group „Vezetők Beszélgetnek” című műsorának adott interjújában azt mondta, hogy Kínán kívül egyetlen országnak sem sikerült elérnie a megbékélést Szaúd-Arábia és Irán között.

Wang Guan műsorvezető:
„Elnök úr, Szaúd-Arábia és Irán nemrégiben Kína közvetítésével újrakezdte diplomáciai kapcsolatait. Néhány közel-keleti ország kínai nagykövete úgy véli, hogy a Kína által kezdeményezett béke, harmónia és együttműködés koncepciója különbözik a Nyugat által támogatott realizmustól, hatalmi politikától.

Hogyan látja a különbséget Kína és a Nyugat szerepe között a közel-keleti ügyekben?”

Mahmúd Abbász palesztin elnök:
„Az arab–kínai csúcstalálkozó megrendezése nagyon fontos jelzést küldött. Kína a csúcstalálkozón keresztül aktívan támogatta az arab országokkal való együttműködést. Reméljük, hogy Kína erőfeszítései folytatódnak a csúcstalálkozók rendszeres tartása érdekében.

Kína sokat olyasmit tett az Irán és Szaúd-Arábia közötti megbékélés érdekében, amit sok ország elmulasztott. Az iráni–szaúdi konfliktus hosszú múltra tekint vissza, és egyetlen országnak sem sikerült megoldania. De mivel Kínának jó szándékai vannak, nem vágyik a két ország érdekeire, megteremthette ezt a csodát. Az egész arab világ és minden arab elégedett Kína közvetítési erőfeszítéseivel. Kínán kívül egyetlen országnak sem sikerült kibékítenie a két országot.”

2023. 06. 20.

(China Media Group)

(x)

Időjárás

Budapest Időjárás

Kövessen minket Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

A Sárkány éve | Zodiákus bélyegkisív-kibocsátás – 2024

IV. Holdsütikészítő Workshop és kínai kulturális nap

Kínai írásjelek és civilizáció kiállítás

„A MI PETŐFINK – Kínai-magyar verses párbeszéd”

Hogy hangzik ugyanaz a vers kínai és magyar nyelven?

Kínai-magyar párbeszéd (II.) – a China Media Group tanácskozása

III. Magyarországi Holdsüti készítő Workshop

Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Iskola

A centrumban Kína – Kusai Sándor nagykövet, egyetemi oktató

Kőbányai kínaiak – gazdasági kapcsolatok

A Nyúl éve zodiákus bélyeg – közös bélyegkisív-kibocsátás | 2023

Valutaváltó

Naptár

2023. június
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930