Kezdőlap » Hszi Csin-ping Pekingben fogadta a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottságának elnökét
Hírek

Hszi Csin-ping Pekingben fogadta a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottságának elnökét

Kedden délután Hszi Csin-ping kínai államelnök Pekingben találkozott Mirjana Spoljaric Eggerrel, a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottságának (ICRC) elnökével.

Hszi nagyra értékelte a Vöröskereszt 160 éve tartó gyümölcsöző munkáját a nemzetközi humanitárius területen, elismeréssel szólt arról, hogy a szervezet jelentős mértékben hozzájárul a világ békéjéhez és fejlődéséhez.

Hszi elmondta, hogy a mai világ ebben az évszázadban eddig még sosem látott változásokon megy keresztül, s ennek háttérben Kína előterjesztett egy sor globális kezdeményezést. Tette ezt annak érdekében, hogy más országokkal együtt megvalósítsa a gazdasági fejlesztést, javítsa a jólétet és együttműködést a kölcsönös előnyök alapján, s hogy Kína bölcsességét kihasználva megoldást nyújtson a globális kormányzáshoz és a humanitárius kérdések kezeléséhez.

Hszi hangsúlyozta, hogy a humanitárius tevékenység a legjobb talaj a különböző civilizációk egyesítéséhez. Kína a nemzetközi humanitárius ügyek aktív támogatója, résztvevője és közreműködője, kész tovább erősíteni az együttműködést a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottságával, és még jelentősebb hozzájárulást nyújtani az emberiség békéjének és fejlődésének előmozdításához.

Mirjana Spoljaric Egger, az ICRC elnöke gratulált Kínának a 49. Florence Nightingale emlékérem kitüntetéséhez, ami az ICRC és a nemzetközi közösség elismerését tükrözi a kínai humanitárius ügyek támogatásáért. Elmondta, hogy Kína mindig tiszteletben tartja és fenntartja a nemzetközi humanitárius jogokat. Az „Övezet és út” kezdeményezés közös kiépítése elősegítette a globális fejlődést és hozzájárult a globális humanitárius tevékenységhez – fogalmazott. Az ICRC nagyra értékeli Kína pozitív szerepét és jelentős hozzájárulását a nemzetközi humanitárius ügyhöz, és reméli, hogy tovább mélyítheti az együttműködést Kínával, hogy közösen járuljanak hozzá a világbékéhez és fejlődéséhez, valamint a nemzetközi humanitárius ügyek kezeléséhez.

2023. 09. 06.

(Ma Xiaolu – China Media Group)

(x)

Időjárás

Budapest Időjárás

Kövessen minket Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

A Sárkány éve | Zodiákus bélyegkisív-kibocsátás – 2024

IV. Holdsütikészítő Workshop és kínai kulturális nap

Kínai írásjelek és civilizáció kiállítás

„A MI PETŐFINK – Kínai-magyar verses párbeszéd”

Hogy hangzik ugyanaz a vers kínai és magyar nyelven?

Kínai-magyar párbeszéd (II.) – a China Media Group tanácskozása

III. Magyarországi Holdsüti készítő Workshop

Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Iskola

A centrumban Kína – Kusai Sándor nagykövet, egyetemi oktató

Kőbányai kínaiak – gazdasági kapcsolatok

A Nyúl éve zodiákus bélyeg – közös bélyegkisív-kibocsátás | 2023

Valutaváltó

Naptár

2023. szeptember
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930