Kezdőlap » A kungfu a világé
Hírek

A kungfu a világé

A kungfu Kínából származik, hosszú múltra visszatekintő történelemmel, gazdag tartalommal, különböző formákkal, különféle támadó és védekező technikákkal és mély kulturális konnotációkkal rendelkezik, melyet az emberek szeretnek világszerte. A harcművészetek ma már globális sportokká fejlődtek.

Már 1985-ben megalakult a Nemzetközi Harcművészeti Szövetség Előkészítő Bizottsága Xi’anban. Az Előkészítő Bizottság segítségével öt kontinentális harcművészeti szervezetet hoztak létre, beleértve az Európai Harcművészeti Szövetséget, az Ázsiai Harcművészeti Szövetséget, a Pánamerikai Harcművészeti Szövetséget, az Afrikai Harcművészeti Szövetséget és az Óceániai Harcművészeti Szövetséget. 1990. október 3-án megalapították a Nemzetközi Kungfu Szövetséget Pekingben. 2002-ben a Nemzetközi Harcművészeti Szövetséget hivatalosan is elismerte a Nemzetközi Olimpiai Bizottság.

Az eddigi gyakorlatokból következőleg a kungfu Kínáé, de még inkább a világé. A harcművészet Kínából származik, és az egyik hagyományos sport Kínában. A harcművészetek kultúrája nemcsak a kínai néphez tartozik, hanem a világ népeihez is. A harcművészetekben rejlő támadó és védekező készségek, fitnesz funkciók, sportszellemiség és humanista értékek túlléptek az etnikai hovatartozás, nem, kor, vallás és politikai rendszer korlátain, és egyre több ország és ember szereti őket.

(Dong Xuhui – China Media Group)

2023. szeptember 8.

(x)

Időjárás

Budapest Időjárás

Kövessen minket Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

A Sárkány éve | Zodiákus bélyegkisív-kibocsátás – 2024

IV. Holdsütikészítő Workshop és kínai kulturális nap

Kínai írásjelek és civilizáció kiállítás

„A MI PETŐFINK – Kínai-magyar verses párbeszéd”

Hogy hangzik ugyanaz a vers kínai és magyar nyelven?

Kínai-magyar párbeszéd (II.) – a China Media Group tanácskozása

III. Magyarországi Holdsüti készítő Workshop

Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Iskola

A centrumban Kína – Kusai Sándor nagykövet, egyetemi oktató

Kőbányai kínaiak – gazdasági kapcsolatok

A Nyúl éve zodiákus bélyeg – közös bélyegkisív-kibocsátás | 2023

Valutaváltó

Naptár

2023. szeptember
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930