Kezdőlap » A 2024. évi gazdasági munkát értékelte a KKP vezetése
Hírek

A 2024. évi gazdasági munkát értékelte a KKP vezetése

A Kínai Kommunista Párt Központi Bizottságának Politikai Bizottsága pénteken ülést tartott a 2024. évi gazdasági munka elemzése és tanulmányozása, a korrupcióellenes munka megszervezése, valamint a KKP fegyelmi szabályzatának áttekintése céljából. Hszi Csin-ping pártfőtitkár elnökölt az ülésen.

Az ülésen hangsúlyozták, hogy a jövő évi gazdasági munka prioritása a jó minőségű fejlesztés előmozdítása, emellett el kell mélyíteni a reformot és a nyitást, elő kell segíteni a magas szintű technológiai függetlenséget, meg kell erősíteni a makrokontrollt, bővíteni kell a belföldi keresletet és el kell mélyíteni a szerkezeti reformot, továbbá elő kell mozdítani az urbanizációt és a vidék fellendítését, meg kell szilárdítani a gazdasági fellendülés tendenciáját, valamint tovább kell javítani a jólétet és fenn kell tartani a társadalmi stabilitást.

Több területen részletes követelményeket is meghatároztak az ülésen, többek között az aktív pénzügyi politika és körültekintő monetáris politika végrehajtását, a modern ipari rendszer technológiai innováció által történő építését, az ellátási lánc rugalmasságának és biztonságosságának emelését, a magas szintű nyitás végrehajtását, az ökológiai civilizáció és a zöld, alacsony szén-dioxid-kibocsátású fejlesztés fokozását, illetve a „szépséges Kína” felépítését.

Az ülésen hangsúlyozták azt is, hogy a fegyelmi ellenőrző- és a felügyeleti szerveknek alá kell vetniük magukat a párt szigorú irányításának és folytatniuk kell a korrupció elleni küzdelmet.

2023. 12. 08.

(Ma Xiaolu – China Media Group)

(x)

Időjárás

Budapest Időjárás

Kövessen minket Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

A Sárkány éve | Zodiákus bélyegkisív-kibocsátás – 2024

IV. Holdsütikészítő Workshop és kínai kulturális nap

Kínai írásjelek és civilizáció kiállítás

„A MI PETŐFINK – Kínai-magyar verses párbeszéd”

Hogy hangzik ugyanaz a vers kínai és magyar nyelven?

Kínai-magyar párbeszéd (II.) – a China Media Group tanácskozása

III. Magyarországi Holdsüti készítő Workshop

Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Iskola

A centrumban Kína – Kusai Sándor nagykövet, egyetemi oktató

Kőbányai kínaiak – gazdasági kapcsolatok

A Nyúl éve zodiákus bélyeg – közös bélyegkisív-kibocsátás | 2023

Valutaváltó

Naptár

2023. december
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031