Kezdőlap » A KKP vezetése konzultációval egybekötött szimpóziumot tartott a gazdasági munkáról
Hírek

A KKP vezetése konzultációval egybekötött szimpóziumot tartott a gazdasági munkáról

December 6-án a Kínai Kommunista Párt Központi Bizottsága szimpóziumot tartott a párton kívüliekkel, hogy véleményeket és javaslatokat gyűjtsön az idei gazdasági helyzettel és a jövő évi gazdasági munkával kapcsolatban. A kínai demokratikus pártok, a Kínai Ipari és Kereskedelmi Szövetség, illetve párton kívüli személyek a KKP KB Állandó Bizottságának tagjaival folytattak konzultációt. Li Qiang kínai miniszterelnök ismertette az idei gazdasági munka összefoglalóját és tájékoztatott a jövő évi gazdasági feladatokra vonatkozó tervezetről.

Hszi Csin-ping pártfőtitkár a szimpóziumon beszédet mondott, amelyben emlékeztetett, hogy 2024-ben lesz a Kínai Népköztársaság megalapításának 75. évfordulója, és döntő év a 14. ötéves terv végrehajtása szempontjából. A jövő évi gazdasági munka alapvető célja az, hogy a stabilitás megőrzése mellett haladást érjenek el – jelentette ki Hszi.

A jövő évi gazdasági munka prioritása a jó minőségű fejlesztés előmozdítása, emellett el kell mélyíteni a reformot és a nyitást, elő kell segíteni a magas szintű technológiai függetlenséget, meg kell erősíteni a makrokontrollt, bővíteni kell a belföldi keresletet és el kell mélyíteni a szerkezeti reformot, továbbá elő kell mozdítani az urbanizációt és a vidék fellendítését, meg kell szilárdítani a gazdasági fellendülés tendenciáját, valamint tovább kell javítani a jólétet és fenn kell tartani a társadalmi stabilitást.

Hszi felszólította a párton kívülieket arra, hogy növeljék a fejlődésbe vetett bizalmat, segítsenek eloszlatni a kételyeket és konszenzust építeni, valamint aktívan terjesszék elő javaslataikat a magas színvonalú fejlesztés elősegítése érdekében.

2023. december 9.

(China Media Group)

(x)

Időjárás

Budapest Időjárás

Kövessen minket Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

A Sárkány éve | Zodiákus bélyegkisív-kibocsátás – 2024

IV. Holdsütikészítő Workshop és kínai kulturális nap

Kínai írásjelek és civilizáció kiállítás

„A MI PETŐFINK – Kínai-magyar verses párbeszéd”

Hogy hangzik ugyanaz a vers kínai és magyar nyelven?

Kínai-magyar párbeszéd (II.) – a China Media Group tanácskozása

III. Magyarországi Holdsüti készítő Workshop

Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Iskola

A centrumban Kína – Kusai Sándor nagykövet, egyetemi oktató

Kőbányai kínaiak – gazdasági kapcsolatok

A Nyúl éve zodiákus bélyeg – közös bélyegkisív-kibocsátás | 2023

Valutaváltó

Naptár

2023. december
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031