Kezdőlap » Hszi Csin-ping: A kínai–vietnámi stratégiai sorsközösség megfelel a két ország korszerűsítésének és a két nép érdekeinek
Hírek

Hszi Csin-ping: A kínai–vietnámi stratégiai sorsközösség megfelel a két ország korszerűsítésének és a két nép érdekeinek

Helyi idő szerint december 13-án délután Hszi Csin-ping kínai államelnök Hanoiban találkozott Võ Văn Thưởng vietnámi elnökkel.

A találkozó során Hszi elmondta, hogy a Nguyen Phu Tronggal, a Vietnámi Kommunista Párt Központi Bizottságának főtitkárával folytatott találkozón kijelentették, hogy létrehozzák a kínai–vietnámi stratégiai sorsközösséget. Ez jelentős és történelmi döntés, amely megfelel a két ország korszerűsítésének és a két nép érdekeinek is.

A kínai államelnök javaslatokat tett az új kapcsolatok építéséről. Meg kell erősíteni a politikai vezetést a kapcsolatok építésében. Meg kell erősíteni a koordinálást és az együttműködést, ami a sorsközösség biztonságát jellemzi. El kell mélyíteni a kölcsönös előnyöket, és bővíteni kell a közös érdekeket. Konszolidálni kell a sorsközösség alapját, azaz a népeik közti barátságot. Helyesen kell megőrizni a különbségeket, aminek köszönhetően stabilabb lesz a sorsközösség.

Võ Văn Thưởng elmondta, hogy a Kínával folytatott kapcsolatok a vietnámi párt és kormány prioritása, és a két ország kapcsolatai kemények, mint a kő, más erő pedig nem fog beleavatkozni.

2023. 12. 13.

(China Media Group – Wang Yuzhe)

(x)

Időjárás

Budapest Időjárás

Kövessen minket Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

A Sárkány éve | Zodiákus bélyegkisív-kibocsátás – 2024

IV. Holdsütikészítő Workshop és kínai kulturális nap

Kínai írásjelek és civilizáció kiállítás

„A MI PETŐFINK – Kínai-magyar verses párbeszéd”

Hogy hangzik ugyanaz a vers kínai és magyar nyelven?

Kínai-magyar párbeszéd (II.) – a China Media Group tanácskozása

III. Magyarországi Holdsüti készítő Workshop

Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Iskola

A centrumban Kína – Kusai Sándor nagykövet, egyetemi oktató

Kőbányai kínaiak – gazdasági kapcsolatok

A Nyúl éve zodiákus bélyeg – közös bélyegkisív-kibocsátás | 2023

Valutaváltó

Naptár

2023. december
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031