Kezdőlap » A CMG elnökének újévi jókívánságai a külföldi nézőknek, hallgatóknak és követőknek
Hírek

A CMG elnökének újévi jókívánságai a külföldi nézőknek, hallgatóknak és követőknek

2024. január 1-jén Shen Haixiong, a CMG elnöke a CGTN, a CRI televíziós, rádiós és internetes csatornáin keresztül újévi jókívánságait küldi a külföldi nézőknek, hallgatóknak és követőknek:

Kedves barátaink!

Az új év legelső napsugarával belépünk a reményteljes 2024-es évbe. Pekingből üdvözlöm Önöket!

A most véget ért 2023-ban a Kína által felvetett Övezet és Út kezdeményezés 10. évfordulóját ünnepeltük. Az Övezet és Út nemzetközi együttműködési kezdeményezés az elmúlt évtizedben hatalmas eredményeket ért el, amelyek hozzájárultak Kína és a nemzetközi partnerei közös fejlődéséhez. A CMG az Övezet és Út keretében elősegíti a különböző kultúrák közötti cserekapcsolatokat és megismeréseket, beszámolókkal és videókkal örökíti meg az Övezet és Út végrehajtásának 10 éve során történt szép és megható pillanatokat.

2023-ban a CMG a „Gondolat, Művészet, Technika” innovációs fejlődési koncepcióját új szintre emelte. A CMG által készített „Hszi Csin-ping kedvenc klasszikus idézetei” második évadát több mint 80 országban sugározták. A „Kínai kultúra nyomai”, a „Visszatekintés a kínai civilizációra”, a „Kína és a világ civilizációi”, a „Bambuszkönyveken keresztül a kínai kultúráról” című CMG-produkciók folyamatosan népszerűsítik Kína és a világ civilizációját. A CMG által közvetített hangzhoui Ázsia-játékok műsorai 41 milliárdos össznézettséget értek el, rekordot felállítva osztották meg a nézőkkel és a követőkkel a sportesemény szenvedélyét és álmát.

2023-ban a CMG barátainak listája tovább bővült. A régi barátaink várakozásainknak megfelelően érkeztek, új barátaink meghívásainkra jöttek. 58 együttműködési egyezményt írt alá a CMG külföldi és nemzetközi médiákkal, ugyanakkor megrendezte a II. CMG Fórumot, a 2023-as ASEAN Médiapartner Fórumot, a 2023-as Afrikai Médiapartner Fórumot. Különböző országokban és területeken 51-szer tartottuk meg a „Kína korszerűsítése és a világ” című médiarendezvényeket, 8-szor az „Utazás a civilizációkon keresztül” című vándorkiállítást, amelyek révén a külföldi országokban lévő barátainkkal megosztottuk a békés fejlődésű, kölcsönösen előnyös, közös jóléti világ fejlődéséről szóló várakozásunkat.

Jelenleg a világ nem mindenütt békés, éppen ezért van szükség békére, fejlődésre, együttműködésre és inkluzív nyerő helyzetekre! Nagy örömmel láttuk, hogy egyre több külföldi barát ismeri el és támogatja Kína gondolatát és álláspontját. A 2023-as APEC idején az amerikai San Franciscoban tartottuk a „Tartós barátság – Kína és az Egyesült Államok kulturális párbeszéde” elnevezésű rendezvényt, amely jó társadalmi visszhangot keltett. Harry Moyer, a Repülő Tigrisek hajdanán segélyállítmányokat szállító, második világháborús veteránja mondta nekem, hogy a Hszi Csin-ping elnök által felvetett emberiség sorközössége gondolat az emberek közös várakozását képviseli. Hazatérésem után sok ajándékot, például képeslapokat, földgömböt kaptam a Washington állambeli Lincoln Középiskola diákjaitól. Amikor ezeket a kis ajándékokat nézem, megérzem a gyerekek barátságát és szeretetét, valamint a közös fejlődés iránti várakozásaikat.

Mint a világ legnagyobb médiacsoportja, a CMG 2023-ban már ötéves lett, nagy erőfeszítéseket tettünk azért, hogy a nemzetközi médiavilágban újoncból tapasztalt és versenyképes médiává váljunk. Tavaly a CMG létrehozta a 191. külföldi tudósítóhelyét, ezzel már a világ 67 országában és területén építettük ki műsorsugárzási hálózatunkat, a CMG alá tartozó CGTN nézőinek és követőinek száma meghaladta a 700 milliót. A CMG számos tudósítását, jelentését legfrissebb hírként idézték fontos nemzetközi események kapcsán. Továbbra is gyors ütemben haladunk, hogy a CMG-t új típusú, élvonalbeli nemzetközi médiává építésük.

Kedves barátaink! 2024-ben a kínai hagyományos naptár szerinti sárkány évet köszöntjük. A sárkány a kínai civilizációban szerencsét hoz, összegyűjti az előnyöket, mindenki érdekét figyelembe veszi, mindenki közös életét, az örök élet szellemét képviseli. Az eljövendő sárkány évében a kínai modellű korszerűsítési úton előrehaladott kínai nép a Kínai Népköztársaság kikiáltásának 75. évfordulóját ünnepli. A CMG a sárkányhoz hasonlóan erőteljes lélekkel és tettekkel még több színes kínai és nemzetközi történetet mutat meg a világnak, feljegyzi az emberiség civilizációjának modern fejezetét, és együtt várjuk az új tavaszt!

Önök is és a világ is fogadják jókívánságainkat! Boldog új évet!

2024. 01. 01.

(China Media Group – Zhao Zhengyu)

(x)

Időjárás

Budapest Időjárás

Kövessen minket Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

A Sárkány éve | Zodiákus bélyegkisív-kibocsátás – 2024

IV. Holdsütikészítő Workshop és kínai kulturális nap

Kínai írásjelek és civilizáció kiállítás

„A MI PETŐFINK – Kínai-magyar verses párbeszéd”

Hogy hangzik ugyanaz a vers kínai és magyar nyelven?

Kínai-magyar párbeszéd (II.) – a China Media Group tanácskozása

III. Magyarországi Holdsüti készítő Workshop

Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Iskola

A centrumban Kína – Kusai Sándor nagykövet, egyetemi oktató

Kőbányai kínaiak – gazdasági kapcsolatok

A Nyúl éve zodiákus bélyeg – közös bélyegkisív-kibocsátás | 2023

Valutaváltó

Naptár

2024. január
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031