Kezdőlap » CMG-kommentár: Energikus Kína a világ népeinek jobb életéért
Hírek

CMG-kommentár: Energikus Kína a világ népeinek jobb életéért

Január 1-jén Kína első nagy tengerjáró hajója megkezdte első üzleti útját Sanghajból. Az 5 éves tervezést és 8 éves fejlesztést követően elkészült hajót „a kínai hajógyártás fontos mérföldkövének” nevezték a külföldi médiumok. Kína ezzel önálló innovációval kezdi az új évet. Ahogyan Hszi Csin-ping kínai államelnök 2024-es újévi köszöntőjében elmondta, Kína fejlődése energikus, innovációk mindenhol megtalálhatóak benne.

A változékony nemzetközi környezet dacára az elmúlt évben Kína stabilan haladt azon célja felé, hogy jobb életet éljenek nemcsak a kínaiak, hanem a világ népei is. Ennek érdekében Kína a most véget ért 2023-as évben szorgalmazta a békét, és megpróbálta előmozdítani a kölcsönösen előnyös együttműködéseket.

Kína gyakorlati lépéseket tett, szerinte ugyanis a fejlődés minden problémára megoldás. Tavaly az első három negyedévben 5,2%-kal nőtt a kínai gazdaság az előző év hasonló időszakához képest, az ország a világgazdaság motorja lett, rengeteg nemzetközi expóval együttműködő platformot hozott létre, és lehetőségeket nyújtott a külföldi kereskedőknek és vállalatoknak.

Igazságosabb globális kormányzásra is felhívott Kína. A Kína–Közép-Ázsia Csúcstalálkozó és az Övezet és Út Nemzetközi Magasrangú Fórum megrendezésével, a BRICS-bővüléssel és a pekingi-washingtoni csúcstalálkozóval Kína erőfeszítéseket tett a nemzetközi rendszer megvédésére, megerősítette a Dél erejét, biztonságot és stabilitást hozott a változó világnak.

Az energikus Kína eredményesen fejlődött 2023-ban, és idén még energikusabb arculattal tesz erőfeszítéseket a világ népeinek jobb életéért. 2024-ben Kína továbbra is felelősséget vállal az igazságosság megteremtésében, hozzájárul a világgazdaság élénküléséhez, és saját korszerűsítéseivel mozdítja elő a közös modernizációt.

(Wang Yuzhe – China Media Group)

2024. január 2.

(x)

Időjárás

Budapest Időjárás

Kövessen minket Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

A Sárkány éve | Zodiákus bélyegkisív-kibocsátás – 2024

IV. Holdsütikészítő Workshop és kínai kulturális nap

Kínai írásjelek és civilizáció kiállítás

„A MI PETŐFINK – Kínai-magyar verses párbeszéd”

Hogy hangzik ugyanaz a vers kínai és magyar nyelven?

Kínai-magyar párbeszéd (II.) – a China Media Group tanácskozása

III. Magyarországi Holdsüti készítő Workshop

Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Iskola

A centrumban Kína – Kusai Sándor nagykövet, egyetemi oktató

Kőbányai kínaiak – gazdasági kapcsolatok

A Nyúl éve zodiákus bélyeg – közös bélyegkisív-kibocsátás | 2023

Valutaváltó

Naptár

2024. január
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031