Kezdőlap » Peking ismét tűzszünetre szólította fel a Hamászt és Izraelt
Hírek

Peking ismét tűzszünetre szólította fel a Hamászt és Izraelt

Peking mélyen elszomorodott a vasárnapi támadásokban meghalt két tudósító miatt. A hétfői kínai külügyi sajtótájékoztatón Mao Ning kínai külügyi szóvivő elmondta, hogy bár a nemzetközi közösség ismételten felszólított a tűzszünetre, a konfliktus azonban folytatódik, és mindennap ártatlan emberek halnak meg.

A szóvivő többek között felszólítja az érintett feleket, különösen Izraelt, hogy tanúsítson higgadtságot és hajtsa végre az ENSZ határozatait, azonnal állítsa le a támadásokat és az erőszakot, valamint védje meg a civileket.

Az al-Dzsazíra vasárnap bírálta Izraelt a Gázai övezet délnyugati része ellen indított légitámadása miatt, amelyben Hamza Dahdouh, az al-Dzsazíra tudósítója életét vesztette. Aznap az AFP Moustafa nevű tudósítója szintén meghalt a támadásban.

Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) vasárnap fokozott bombatámadást indítottak a Gázai övezet déli részén fekvő Khan Yunis és Rafah ellen, amelyben legalább 82-en vesztették életüket.

A Gázai övezet egészségügyi osztályának január 7-i adatai szerint a megelőző 24 órában indított IDF-támadások 113 palesztin életét követelték, 250-en pedig megsérültek. A konfliktus tavaly októberi kitörése óta az izraeli katonai akciónak már több mint 22 800 halálos áldozata és 58 000 sérültje van.

A CNN jelentése szerint az ENSZ adatai azt mutatják, hogy a Gázai övezetben tavaly október 7-étől naponta több mint 10 gyereknek kellett egyik vagy mindkét lábát amputálni. A gyógyszerek és az orvosi felszerelések hiánya miatt gyakran érzéstelenítés nélkül hajtottak végre műtéti beavatkozásokat.

2024. 01. 08.

(Ma Xiaolu – China Media Group)

(x)

Időjárás

Budapest Időjárás

Kövessen minket Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

A Sárkány éve | Zodiákus bélyegkisív-kibocsátás – 2024

IV. Holdsütikészítő Workshop és kínai kulturális nap

Kínai írásjelek és civilizáció kiállítás

„A MI PETŐFINK – Kínai-magyar verses párbeszéd”

Hogy hangzik ugyanaz a vers kínai és magyar nyelven?

Kínai-magyar párbeszéd (II.) – a China Media Group tanácskozása

III. Magyarországi Holdsüti készítő Workshop

Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Iskola

A centrumban Kína – Kusai Sándor nagykövet, egyetemi oktató

Kőbányai kínaiak – gazdasági kapcsolatok

A Nyúl éve zodiákus bélyeg – közös bélyegkisív-kibocsátás | 2023

Valutaváltó

Naptár

2024. január
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031