Kezdőlap » Csúcstechnológiás paradicsom farmon kísérleteznek a mezőgazdasági innovációkkal
Egyéb kategória

Csúcstechnológiás paradicsom farmon kísérleteznek a mezőgazdasági innovációkkal

Ahogy Kína-szerte emelkedni kezd a hőmérséklet, a Jianghan síkságon Hubei tartományban megkezdődtek az agrár munkák. A hagyományos gazdálkodással ellentétben, Sanhe városban, Yingcheng-ben, okos technológiával működtetik az üvegházakat. Csepegtető öntözőrendszereik, időjárás állomásaik és napvédő hálóik automatikusan dolgoznak az optimális körülmények biztosításáért.

A helyi mezőgazdaságfejlesztés javítása érdekében Yingcheng beruházott egy modern mezőgazdasági park létrehozásába Sanhe-ben, amely kutatást, termelést és agriturizmust serkenti.

Az üvegházak mindegyike 0,23 hektár nagyságú és több ezer újonnan ültetett koktélparadicsom palánta növekszik a talaj nélküli szubsztrátumban.

A szubsztrátum puha és laza. Kókuszdió héjból készül- mondta Liu Quan, a park technikai igazgatója, hozzátéve, hogy a kókuszrostok levegőáteresztőek és segítenek a palánták gyökereinek.

A talajtól eltérően, amely évekig tartó termesztés után kártevők és betegségek áldozatává válik, a kókuszrostokkal nincs ennyi probléma- mesélte Liu.

Az üvegházakban minden növényhez egy cseppfúvóka tartozik az öntözőrendszerhez kapcsolva. A fúvókák közvetlenül tápanyagot juttatnak a szubsztrátumhoz, és az öntözőrendszer vezérlőközpontjában beállítják a trágya mennyiségét és cseppfrekvenciáját.

Dél felé közeledve, ahogy erősödik a napfény, az árnyékoló automatikusan kinyílik az üvegházban lévő közvetlen napfény csökkentése érdekében.

A fényviszonyokat, a páratartalmat és a hőmérsékletet valós időben érzékelhetjük egy teljes funkciójú környezeti rendszernek köszönhetően, amely intelligens beállításokat képes végrehajtani annak érdekében, hogy a paradicsomnövények ideális állapotban növekedjenek.- tette hozzá a technikai igazgató.

Ezen felül ha gyakori az esős időjárás, akkor lámpák kapcsolnak be a világítás kiegészítésére és ha túl magasra emelkednek a hőmérsékletek akkor az üvegházak szellőztetési és vízkeringtetési rendszerei képesek kiengedni a hőt.

A cseresznye paradicsomok ültetése után tavasszal a betakarítási időszak áprilistól következő januárig tart. Minden üvegház 4 600 növényt tartalmaz és évente kb. 50000 kg paradicsomot termelhet, majdnem kétszer annyit, mint a hagyományos módszerekkel.

Ennek eredményeként a mezőgazdasági park sok közeli zöldségtermesztőt vonzott magához, hogy tanuljon az általa szerzett tapasztalatokból.

“A betakarítási szezon alatt a park paradicsom szedési tevékenységeket szervez a nyilvánosság számára, ami miatt rengetegen látogatnak ki ide” – mondta Jin Yicheng, a város mezőgazdasági és vidékfejlesztési osztályának helyettes igazgatója.

2023. Március 31.

(ChinaDaily.com)

Időjárás

Budapest Időjárás

Kövessen minket Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

A Sárkány éve | Zodiákus bélyegkisív-kibocsátás – 2024

IV. Holdsütikészítő Workshop és kínai kulturális nap

Kínai írásjelek és civilizáció kiállítás

„A MI PETŐFINK – Kínai-magyar verses párbeszéd”

Hogy hangzik ugyanaz a vers kínai és magyar nyelven?

Kínai-magyar párbeszéd (II.) – a China Media Group tanácskozása

III. Magyarországi Holdsüti készítő Workshop

Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Iskola

A centrumban Kína – Kusai Sándor nagykövet, egyetemi oktató

Kőbányai kínaiak – gazdasági kapcsolatok

A Nyúl éve zodiákus bélyeg – közös bélyegkisív-kibocsátás | 2023

Valutaváltó

Naptár

2023. március
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031