Kezdőlap » Hszi Csin-ping az új fejlesztési elmélet szem előtt tartását hangsúlyozta az északkelet-kínai térség fellendítéséről szóló szemináriumon
Hírek

Hszi Csin-ping az új fejlesztési elmélet szem előtt tartását hangsúlyozta az északkelet-kínai térség fellendítéséről szóló szemináriumon

Hszi Csin-ping kínai államelnök szeptember 7-én délután az északkelet-kínai Heilongjiang tartomány székhelyén, Harbin városban, a régió fellendítéséről szóló szemináriumon – annak elnökeként – hangsúlyozta, hogy az új időszakban az új fejlesztési elmélet alapján kell előmozdítani a térség magas minőségű fejlődését.

Hszi először meghallgatta az Országos Fejlesztési- és Reformbizottság igazgatójának, Liaoning, Jilin és Heilongjiang tartomány vezetőinek, valamint Belső-Mongólia vezetőjének munkabeszámolóját, majd beszédet tartott.

Hszi elnök rámutatott, hogy a 2018 szeptemberében a térség fellendítéséről tartott szeminárium óta a négy tartományi szintű terület sok sikert ért el különösen az országos gabonatermelés biztonságának védelmében, továbbá az ipari, energiaügyi, ökológiai, védelmi területeken is jól fejlődött. Hszi arra hívta fel a négy tartományi szintű terület vezetőit, hogy játsszanak nagyobb szerepet Kína sajátos korszerűsítési folyamatában.

A kínai államelnök hangsúlyozta, hogy tudományos innovációval kell előmozdítani az északkelet-kínai térség modernizációját, ugyanakkor fel kell gyorsítani a szél-, az atom- és a napenergia termelésének fejlesztését. Hszi utalt rá, hogy Északkelet-Kína a kínai gabonatermelés pillére, s mindig fontos szerepet kell játszania az ország élelmiszerbiztonságának védelmében. Mindezek mellett korszerű mezőgazdaságot és élelmiszeripart kell teremteni.

Hszi Csin-ping hangsúlyozta, hogy a területnek növelnie kell a nyitás szintjét, meg kell erősítenie az északkelet-ázsiai régió országaival való kooperációt. Egyúttal hozzá kell járulniuk az “Egy övezet, egy út” nemzetközi együttműködés fejlesztéséhez, s meg kell erősíteni Kínának más területekkel történő együttműködését is.

A kínai államelnök hangoztatta, hogy emelni kell a szakemberek képzésének színvonalát, észszerűen kell bővíteni a terület népességét, miközben emelni szükséges a felsőoktatás minőségét is.

2023. 09. 10.

(Zhao Zhengyu – China Media Group)

(x)

Időjárás

Budapest Időjárás

Kövessen minket Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

A Sárkány éve | Zodiákus bélyegkisív-kibocsátás – 2024

IV. Holdsütikészítő Workshop és kínai kulturális nap

Kínai írásjelek és civilizáció kiállítás

„A MI PETŐFINK – Kínai-magyar verses párbeszéd”

Hogy hangzik ugyanaz a vers kínai és magyar nyelven?

Kínai-magyar párbeszéd (II.) – a China Media Group tanácskozása

III. Magyarországi Holdsüti készítő Workshop

Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Iskola

A centrumban Kína – Kusai Sándor nagykövet, egyetemi oktató

Kőbányai kínaiak – gazdasági kapcsolatok

A Nyúl éve zodiákus bélyeg – közös bélyegkisív-kibocsátás | 2023

Valutaváltó

Naptár

2023. szeptember
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930