Kezdőlap » Hszi Csin-ping beszédet mondott a KKP pártiskolájának ünnepségén
Hírek

Hszi Csin-ping beszédet mondott a KKP pártiskolájának ünnepségén

A KKP Központi Bizottságának Pártiskolája ünnepséget tartott az iskola megalapításának 90. évfordulója alkalmából, és ekkor volt a 2023-as tavaszi szemeszter megnyitója is. Hszi Csin-ping, a KKP KB főtitkára, kínai államelnök, egyben a Központi Katonai Bizottság elnöke is megjelent az ünnepségen, ahol fontos beszédet mondott.

Kiemelte, hogy a Pártiskola alapvető feladata a fiatalok nevelése, illetve javaslattétel a KKP számára. A pártiskoláknak minden szinten ragaszkodniuk kell ehhez az eredeti törekvéshez, határozottan előre kell lépniük, és új módon kell hozzájárulniuk egy modern szocialista ország teljes körű felépítéséhez, valamint a kínai nemzet megújításának előmozdításához.

Hszi Csin-ping beszédében rámutatott, hogy a középpontra fókuszálás és az aktuális helyzet kiszolgálása az a politikai álláspont, amelyet a pártiskolának mindig be kell tartania, és ez elkerülhetetlen feltétel a pártiskola eredeti szándékainak a megvalósításához. Mindig ragaszkodnunk kell a párt zászlajához, a párt akaratához, a párt küldetéséhez, tudatosan kell pozicionálni magunkat a párt új „nagy ügyében” és a pártépítés új nagy projektjében, tudatosan kell a pártért dolgozni, miközben az ország céljait kell előtérbe helyezni.

Ragaszkodnunk kell az iskolavezetés helyes irányához, a pártiskola vezető szerepéhez, valamint a pártszellem elvéhez, tudatosan be kell tartanunk a párt szolgálatának politikai irányvonalát, szigorúan be kell tartanunk a párt politikai fegyelmi rendjét és szabályait, ragaszkodjunk a párt szeretetéhez, beszéljünk róla és aggódjunk a pártért!

Erősítsék meg a „négy tudatot”, erősítsék meg a „négy önbizalmat”, érjék el a „két biztosítékot”, és tudatosan tartsák fenn a magas fokú összhangot a Párt Központi Bizottságával ideológiai, politikai és cselekvési szempontból! Fel kell térképezni a pártiskola munkájának és a párt központi feladatának azonos pontjait, belépési pontjait, fókuszpontjait, továbbá követni kell a párt igényeit, teljesen ki kell bontakoztatni a saját előnyöket, és el kell érni, hogy olyan kádereket képezzen a pártiskola, amilyen káderekre a pártnak szüksége van, és olyan tudást kell átadni, amilyenre a pártnak szüksége van. A nagyobb problémák megoldása érdekében a pártiskola megpróbál tanácsokat és javaslatokat adni ezeken a területeken – hangzott el Hszi Csin-ping beszédében.

2023. március 27.

(China Media Group)

(x)

Időjárás

Budapest Időjárás

Kövessen minket Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

A Sárkány éve | Zodiákus bélyegkisív-kibocsátás – 2024

IV. Holdsütikészítő Workshop és kínai kulturális nap

Kínai írásjelek és civilizáció kiállítás

„A MI PETŐFINK – Kínai-magyar verses párbeszéd”

Hogy hangzik ugyanaz a vers kínai és magyar nyelven?

Kínai-magyar párbeszéd (II.) – a China Media Group tanácskozása

III. Magyarországi Holdsüti készítő Workshop

Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Iskola

A centrumban Kína – Kusai Sándor nagykövet, egyetemi oktató

Kőbányai kínaiak – gazdasági kapcsolatok

A Nyúl éve zodiákus bélyeg – közös bélyegkisív-kibocsátás | 2023

Valutaváltó

Naptár

2023. március
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031