Kezdőlap » Javítsák az emberek jólétét és életminőségét!
Hírek

Javítsák az emberek jólétét és életminőségét!

A gyermekek fülére és hallására vonatkozó kínai előírások szerint a kicsik hallásszűrésének ideje 0–6 éves korig terjed. Az egészségügyi vizsgálattal egyidejűleg végeznek fül- és hallásügyi ellátást is. A 0–3 éves kor a hallássérült gyermekek kezelésének és oktatásának legkritikusabb szakasza. Ha időben, kétéves kor előtt a megfelelő beavatkozást és kezelést nyújtják, az előnyös lesz a gyermekek hallási és nyelvi képességeinek rehabilitációjában.

A kínai születési rendellenességek átfogó megelőzési és ellenőrzési tervét az újszülött születésétől kezdve különböző egészségügyi intézményekben valósítják meg. Jelenleg az újszülöttek hallásszűrésének lefedettségi szintje Kínában megközelíti a 90%-ot, a nagyvárosokban – például Pekingben és Sanghajban – eléri a 100%-ot, és teljesen ingyenes.

Az óvodák eredeti szándéka, hogy a halláskárosodásban szenvedő gyerekek időben olyan rehabilitációs oktatásban, átfogó rehabilitációban és fejlesztésben részesülhessenek, mint más gyerekek. Először is, minden oktatási mechanizmust és ellátást meg kell adni, amire korai éveikben szükségük van. Ha elkülönítjük a halláskárosodással élő gyermekeket a normál gyermekektől, akkor elszigetelődnek. Az ember fejlődési igényeinek, az egészséges növekedés koncepciójának és a speciális nevelési igényeknek megfelelően már gyermekkortól kezdve normális környezetet biztosítunk a gyerekeknek, de különleges segítséget és támogatást is adunk, hogy az érintettek korán megszabadulhassanak a halláskárosodás okozta hátrányoktól.

Az elmúlt években az állam és a helyi kormányzatok politikai és pénzügyi támogatást nyújtottak ebben a tekintetben. Hszi Csin-ping főtitkár a Kínai Kommunista Párt 20. Országos Kongresszusának jelentésében azt javasolta, hogy „javítsák az emberek jólétét és életminőségét”. Az egyik feladat „a fogyatékkal élők szociális biztonsági és gondozási rendszerének javítása, valamint a fogyatékkal élők ügyének átfogó fejlesztése”. A fogyatékkal élő gyermekek rehabilitációs segítségnyújtási rendszerét széles körben végrehajtják országszerte, támogatást nyújtanak a hallássérült gyermekeknek cochleáris implantációs sebészeti beavatkozáshoz, valamint segítséget nyújtanak a posztoperatív rehabilitációhoz is.

Pekingben mindaddig, amíg a gyermekeknél halláskárosodást diagnosztizálnak, a hallókészülékeket ingyenesen biztosítják számukra. A piacon 20-30 ezer jüan közötti hallókészülékek vannak, néhány súlyos halláskárosodásban szenvedő gyermeknek cochleáris implantátumot kell viselnie. A kormány 150 000 jüant fektet cochleáris implantátumok vásárlásába. Később az akkumulátor cseréje és illesztése ingyenes. Pekingben például valamennyi gyermek rehabilitációs költségére évente 36 000 jüant téríthetnek vissza. Egy ilyen rendszer létrehozását követően a hallássérült gyermekek rehabilitációja új szakaszba lépett.

A Kínai Hallás- és Nyelvrehabilitációs Kutatóközpontban a rehabilitációs képzésben részesülő gyerekek 0–6 éves korúak, és ingyenes cochleáris implantációs műtéti és rehabilitációs képzésben részesülnek. A központban a felépült gyerekek óvodai és általános iskolai osztályokban tanulhatnak.

Mióta az állam elindította a szegény és fogyatékkal élő gyermekek megmentését és rehabilitációját célzó programját, a helyi fogyatékkal élők szövetségei segítséget nyújtanak a hallássérült gyermekeknek a különböző fokú műtétekhez és rehabilitációhoz, és egyre több hallássérült gyermek kap cochleáris implantációs sebészeti és posztoperatív rehabilitációs kezelést.

2023. március 28.

(China Media Group)

(x)

Időjárás

Budapest Időjárás

Kövessen minket Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

A Sárkány éve | Zodiákus bélyegkisív-kibocsátás – 2024

IV. Holdsütikészítő Workshop és kínai kulturális nap

Kínai írásjelek és civilizáció kiállítás

„A MI PETŐFINK – Kínai-magyar verses párbeszéd”

Hogy hangzik ugyanaz a vers kínai és magyar nyelven?

Kínai-magyar párbeszéd (II.) – a China Media Group tanácskozása

III. Magyarországi Holdsüti készítő Workshop

Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Iskola

A centrumban Kína – Kusai Sándor nagykövet, egyetemi oktató

Kőbányai kínaiak – gazdasági kapcsolatok

A Nyúl éve zodiákus bélyeg – közös bélyegkisív-kibocsátás | 2023

Valutaváltó

Naptár

2023. március
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031