Kezdőlap » A „Jégszalagban” teljesültek álmaik
Hírek

A „Jégszalagban” teljesültek álmaik

A pekingi téli olimpiai játékok végeztével valamennyi téli olimpiai helyszín megnyílt a nyilvánosság előtt. Az olimpiai legendák „születési helyét” a téli sportok kedvelői vették birtokukba.

A Nemzeti Gyorskorcsolya Csarnok – becenevén Jégszalag (Ice Ribbon) – egykor a pekingi téli olimpiai játékok gyorskorcsolya-versenyszámainak helyszíne volt.

Most először egy gyorskorcsolyázóval találkoztunk. Gyermekkora óta korcsolyázik, immár 30 éve. Miután a Jégszalag megnyílt a nagyközönség előtt, nemcsak a gyors jeget tapasztalhatta meg, hanem egy versenyen díjat is nyert.

Péntek délután, közvetlenül a heti munka befejezése után Qu Yi készen állt arra, hogy elinduljon a jégpályára.

Qu Yi elmondta, hogy a Jégszalag építését a kezdetektől fogva figyelemmel kísérte, tudta, hogy a stadion az emberek olimpiai öröksége lesz, és emiatt nagyon boldog volt. Az ország a téli olimpiai játékok megrendezése előtt megfelelő kötelezettségvállalásokat tett ezzel kapcsolatban. Egy évvel az olimpiai játékok után az eredeti kötelezettségvállalások teljesültek is.

Tavaly júliusban hivatalosan is megnyitották a Jégszalagot. Az év elején elindították az amatőrök gyorskorcsolya-versenysorozatát. A verseny után Qu Yi alig várta, hogy megossza tapasztalatait a barátaival. Reméli, hogy a jövőben még több amatőr sportoló élvezheti majd a téli olimpia hozadékát.

Nemcsak a pekingiek jönnek ide, sok más helyről is érkeznek emberek. Néhány nappal ezelőtt Liang Chunrong a liaoningi Huludao városából érkezett Pekingbe barátaival, hogy megízleljék az olimpiai stadion varázsát. 

Liang Chunrong azt mondta, hogy amikor meghallotta, hogy a Jégszalag megnyitott, azonnal szólt a barátjának, hogy mennek Pekingbe. Amikor megérkezett, akkor rögtön átérezte, hogy a helyszín mennyire jó, egy gyerekkori álma vált valóra. Elégedett volt azzal, hogy el tudott jönni a legfejlettebb gyorskorcsolyázó csarnokba.

2023. március 1.

(China Media Group)

(x)

Időjárás

Budapest Időjárás

Kövessen minket Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

A Sárkány éve | Zodiákus bélyegkisív-kibocsátás – 2024

IV. Holdsütikészítő Workshop és kínai kulturális nap

Kínai írásjelek és civilizáció kiállítás

„A MI PETŐFINK – Kínai-magyar verses párbeszéd”

Hogy hangzik ugyanaz a vers kínai és magyar nyelven?

Kínai-magyar párbeszéd (II.) – a China Media Group tanácskozása

III. Magyarországi Holdsüti készítő Workshop

Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Iskola

A centrumban Kína – Kusai Sándor nagykövet, egyetemi oktató

Kőbányai kínaiak – gazdasági kapcsolatok

A Nyúl éve zodiákus bélyeg – közös bélyegkisív-kibocsátás | 2023

Valutaváltó

Naptár

2023. március
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031