Kezdőlap » Médiarendezvény-sorozat ünnepli a Kína és Spanyolország közötti diplomáciai kapcsolatok 50. évfordulóját
Hírek

Médiarendezvény-sorozat ünnepli a Kína és Spanyolország közötti diplomáciai kapcsolatok 50. évfordulóját

Március 30-án hivatalosan is elindult a CMG és a spanyol kulturális és sportminisztérium által a Kína és Spanyolország közötti diplomáciai kapcsolatok felvételének 50. évfordulója alkalmából szervezett tematikus rendezvény.

A rendezvény témája: „kínai és spanyol kulturális utazás”. Shen Haixiong, a CMG elnöke, Miquel Iceta spanyol kulturális és sportminiszter, Wu Haitao Kína spanyolországi nagykövete és Rafael Dezcallar Spanyolország kínai nagykövete is részt vett az online megnyitóünnepségen, és beszédet is mondtak.

Shen Haixiong arról beszélt, hogy a Kína és Spanyolország közötti különféle területeken folyó eszmecserék mély alapja a folyamatos és hatékony kulturális csereprogram. A mostani „kínai és spanyol kulturális utazás” témájú nagyszabású integrált médiaesemény dokumentumfilmeken keresztül átfogóan áttekinti a kínai–spanyol eszmecserék történetét.

Shen Haixiong, a CMG elnöke.

Miquel Iceta spanyol kulturális és sportminiszter videoüzenetben gratulált az eseményhez, és elmondta, hogy a kultúra a kétirányú kommunikáció hídja, valamint Spanyolországot és Kínát összekötő híd. Remélhetőleg ez az esemény bemutathatja a spanyol kultúrát a kínaiaknak, és egyúttal elősegíti a spanyolok kínai kultúrával kapcsolatos megértését, fogalmazott a miniszter, aki egyúttal meggyőződésének adott hangot, hogy a jövőben tovább erősödik és fejlődik a két fél közötti kötődés.

Miquel Iceta spanyol kulturális és sportminiszter.

Wu Haitao, Kína spanyolországi nagykövete elmondta, hogy az elmúlt 50 évben a Kína és Spanyolország közti kapcsolatok egészségesen és zökkenőmentesen fejlődtek, és a két ország közötti barátság tovább mélyült. A „kínai és spanyol kulturális utazás” témájú médiaesemény megrendezése nagy jelentőségű, és elősegíti a két ország lakossága közötti kölcsönös megértés további erősödését, valamint elősegíti a két ország közötti kulturális cseréket.

Rafael Dezcallar, Spanyolország pekingi nagykövete gratulált a rendezvény sikeréhez, mondván, hogy az esemény nagyban elősegíti a kölcsönös megértést Spanyolország és Kína lakossága között, különösen a fiatalok között.

2023. 03. 31.

Képek forrása: China Media Group

(China Media Group)

(x)

Időjárás

Budapest Időjárás

Kövessen minket Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

A Sárkány éve | Zodiákus bélyegkisív-kibocsátás – 2024

IV. Holdsütikészítő Workshop és kínai kulturális nap

Kínai írásjelek és civilizáció kiállítás

„A MI PETŐFINK – Kínai-magyar verses párbeszéd”

Hogy hangzik ugyanaz a vers kínai és magyar nyelven?

Kínai-magyar párbeszéd (II.) – a China Media Group tanácskozása

III. Magyarországi Holdsüti készítő Workshop

Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Iskola

A centrumban Kína – Kusai Sándor nagykövet, egyetemi oktató

Kőbányai kínaiak – gazdasági kapcsolatok

A Nyúl éve zodiákus bélyeg – közös bélyegkisív-kibocsátás | 2023

Valutaváltó

Naptár

2023. március
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031