Kezdőlap » Hszincsiangi beszámoló az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának 52. ülésén: „A terrorizmus nyilvánvaló kárt okoz az emberiségnek, a terroristák közös ellenségeink”
Hírek

Hszincsiangi beszámoló az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának 52. ülésén: „A terrorizmus nyilvánvaló kárt okoz az emberiségnek, a terroristák közös ellenségeink”

Az északnyugat-kínai Hszincsiangból származó Vaersjiang Maimaiti az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának 52. ülésén felszólalásában az erőszakról és a terrorizmus veszélyeiről beszélt.

Varesjiang Maimaiti 13 éve dolgozik az Autbashi járási rendőrőrsön, amely a Hszincsiang-Ujgur Autonóm Területen található Aksuban fekszik. Elmondta, hogy az elmúlt években számos alkalommal vett részt erőszakos és terrorista eseményekkel szembeni hatósági eljárásokban. Saját szemével látta az ártatlan áldozatokat és a jelentős anyagi veszteségeket, amelyek megingatták a társadalmi stabilitást, egyben fájdalmat okoztak valamennyi etnikai csoport tagjainak. Mint fogalmazott, az elkövetők mindezzel súlyosan megsértették az embereknek az élethez, a túléléshez és a fejlődéshez való jogait.

Varesjan Maimaiti kifejtette, hogy a terrorizmus nyilvánvaló kárt okoz az emberiségnek, a terroristák közös ellenségeink. A törvényekkel összhangban Hszincsiangban a terrorizmus elleni küzdelem, valamint a törvényt sértő és bűncselekményeket elkövető terroristák elleni küzdelem jogos és igazságos tevékenység, az emberek életének és vagyonának védelme, a társadalmi stabilitás fenntartása és az emberi jogok védelme érdekében. Hszincsiangban nincs etnikai megkülönböztetés, ez egy alapvető politika a szélsőségesség megelőzésére és büntetésére, egyúttal a terrorizmus elleni küzdelem része.

2023. március 21.

(China Media Group)

(x)

Időjárás

Budapest Időjárás

Kövessen minket Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

A Sárkány éve | Zodiákus bélyegkisív-kibocsátás – 2024

IV. Holdsütikészítő Workshop és kínai kulturális nap

Kínai írásjelek és civilizáció kiállítás

„A MI PETŐFINK – Kínai-magyar verses párbeszéd”

Hogy hangzik ugyanaz a vers kínai és magyar nyelven?

Kínai-magyar párbeszéd (II.) – a China Media Group tanácskozása

III. Magyarországi Holdsüti készítő Workshop

Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Iskola

A centrumban Kína – Kusai Sándor nagykövet, egyetemi oktató

Kőbányai kínaiak – gazdasági kapcsolatok

A Nyúl éve zodiákus bélyeg – közös bélyegkisív-kibocsátás | 2023

Valutaváltó

Naptár

2023. március
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031