Kezdőlap » A Kína és Honduras közti diplomáciai kapcsolatfelvétel újra bebizonyítja, hogy az „egy Kína” elv betartása megfelel a nemzetközi érdeknek
Hírek

A Kína és Honduras közti diplomáciai kapcsolatfelvétel újra bebizonyítja, hogy az „egy Kína” elv betartása megfelel a nemzetközi érdeknek

Miután Honduras március 25-én bejelentette a diplomáciai kapcsolatok megszüntetését Tajvannal, a Kínai Népköztársaság március 26-án felvette a diplomáciai kapcsolatokat Hondurassal.

Eddig már 182 ország létesített diplomáciai kapcsolatot Kínával, Tajvannak pedig csak 13 diplomáciai szövetségese maradt. A hatalmas ellentét azt bizonyítja, hogy az „egy Kína” elv nemzetközi konszenzus. Honduras döntése megfelel a nemzetközi tendenciának és összhangban van a népek érdekeivel.

Csak egy Kína van a világon, a kínai kormány az egyetlen legitim kormány, amely egész Kínát képviseli. Tajvan a kínai terület elkülöníthetetlen része. 1971-ben az ENSZ Közgyűlésének 2758. számú határozata megerősítette az „egy Kína” elvet. Az utóbbi években Panamától Salvadoron át Nicaraguáig és Hondurasig mind megszüntették a diplomáciai kapcsolatokat Tajvannal és felvették vagy újra felvették a diplomáciai kapcsolatokat Kínával, ami az „egy Kína” elv alapján tett politikai határozat volt. Ahogy a hondurasi külügyminiszter is mondta, „A diplomáciai kapcsolatfelvétel Kínával politikai döntés. A világ is ebbe az irányba halad”.

Tajvan elkülöníthetetlen része Kínának, az „egy Kína” elv betartása megfelel a nemzetközi érdeknek. A tajvani szeparatisták kísérletei kudarcra vannak ítélve. Senkinek sem szabad alulértékelnie a kínai nemzet elszántságát, akaratát és képességét a szuverenitás és a területi integritás fenntartására. A tények bizonyítják, hogy egyre több ország fog a helyes oldalon állni.

2023. 03. 30.

(China Media Group)

(x)

Időjárás

Budapest Időjárás

Kövessen minket Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

A Sárkány éve | Zodiákus bélyegkisív-kibocsátás – 2024

IV. Holdsütikészítő Workshop és kínai kulturális nap

Kínai írásjelek és civilizáció kiállítás

„A MI PETŐFINK – Kínai-magyar verses párbeszéd”

Hogy hangzik ugyanaz a vers kínai és magyar nyelven?

Kínai-magyar párbeszéd (II.) – a China Media Group tanácskozása

III. Magyarországi Holdsüti készítő Workshop

Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Iskola

A centrumban Kína – Kusai Sándor nagykövet, egyetemi oktató

Kőbányai kínaiak – gazdasági kapcsolatok

A Nyúl éve zodiákus bélyeg – közös bélyegkisív-kibocsátás | 2023

Valutaváltó

Naptár

2023. március
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031