Kezdőlap » Peking felszólította az Egyesült Államokat, hogy a képviselőházának elnöke ne találkozzon Caj Jing-vennel
Hírek

Peking felszólította az Egyesült Államokat, hogy a képviselőházának elnöke ne találkozzon Caj Jing-vennel

Március 29-én Csu Fenglien, a Kínai Államtanács Tajvani Ügyek Irodájának szóvivője a tudósítók kérdéseire válaszolt a sajtótájékoztatón Caj Jing-ven tajvani „elnöknek” az Egyesült Államokban történő tranzitútjával kapcsolatban.

A szóvivő elmondta, hogy a Demokratikus Progresszív Párt hatóságai különféle kifogásokat teremtettek, és különféle lehetőségeket használtak fel függetlenségi tevékenységek végzésére politikai önérdek keresése érdekében. A tajvani hatóságok vezetőinek úgynevezett tranzitútja lényegében provokatív cselekmény a függetlenségért az Egyesült Államokra támaszkodva. Célja, hogy „egy Kína, egy Tajvan” vagy „két Kína” eseményt teremtsenek a tajvani függetlenség eszméjének nemzetközi szinten történő elfogadásra és az amerikai Kína-ellenes erők támogatására.

„Ha a tajvani vezető kapcsolatba lép McCarthy-val, az amerikai Képviselőház elnökével az Egyesült Államokban való tranzitútja során, akkor ez egy következő provokáció lesz, amely súlyosan sérti az egy Kína elvet, Kína szuverenitását és területi épségét, és tönkreteszi a békét és a stabilitást a Tajvani-szorosnál. Határozottan ellenezzük ezt, és ellenintézkedéseket fogunk tenni a visszavágás érdekében” – mondta a szóvivő, sürgetve az amerikai felet, hogy tartsa be a Kína és az Egyesült Államok közötti három közös nyilatkozatban foglaltakat.

Amit a Tajvanra vonatkozó amerikai törvénytervezet illeti, Csu Fenglien kifejtette, hogy csak egy Kína van a világon, és Tajvan Kína része. A Tajvanra vonatkozó amerikai törvénytervezet, melynek a létrehozását az amerikai Kongresszus egyes tisztviselői elősegítik, súlyosan megsérti a nemzetközi közösség konszenzusát és a nemzetközi kapcsolatok szabályait, valamint provokáció a kínai szuverenitás és területi integritás ellen. Kína sürgeti az amerikai Kongresszust, hogy tartsa be az ígéretét, hogy nem támogatja Tajvan függetlenségét, és azonnal hagyja abba a törvénytervezet megvitatását. 

2023. 03. 30.

(China Media Group)

(x)

Időjárás

Budapest Időjárás

Kövessen minket Facebookon!

Facebook Pagelike Widget

A Sárkány éve | Zodiákus bélyegkisív-kibocsátás – 2024

IV. Holdsütikészítő Workshop és kínai kulturális nap

Kínai írásjelek és civilizáció kiállítás

„A MI PETŐFINK – Kínai-magyar verses párbeszéd”

Hogy hangzik ugyanaz a vers kínai és magyar nyelven?

Kínai-magyar párbeszéd (II.) – a China Media Group tanácskozása

III. Magyarországi Holdsüti készítő Workshop

Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Iskola

A centrumban Kína – Kusai Sándor nagykövet, egyetemi oktató

Kőbányai kínaiak – gazdasági kapcsolatok

A Nyúl éve zodiákus bélyeg – közös bélyegkisív-kibocsátás | 2023

Valutaváltó

Naptár

2023. március
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031